Coco

Tietoa kasvattajalle

Cocon tapahtumat sijoittuvat meksikolaisen kuolleiden päivän viettoon. Humoristisen ja tunteikkaan elokuvan teemoja ovat perhe, sukupolvien jatkumo ja omien unelmien seuraaminen. Tarina johdattaa myös elämän rajallisuuden pohdintaan.

Päähenkilö on sinnikkäästi unelmiaan tavoitteleva poika, joka joutuu vahingossa kuolleiden maailmaan. Vaikka aiheella ei turhaan mässäilläkään, on kuolema silti juonessa koko ajan vahvasti läsnä. Iso osa keskeisistä hahmoistakin on luurankoja, joskin kilttejä ja hauskoja sellaisia.

Elokuva on pääasiassa hauska ja loppu onnellinen. Mukana on kuitenkin myös hyvin jännittäviä ja surullisia kohtauksia, jotka saattavat vaikuttaa herkimpiin katsojiin. Kaiken kaikkiaan kyseessä on monitasoinen ja ajatuksia herättävä elokuva, joka sopii katsottavaksi sekä lapsille että aikuisille.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Coco

(Coco)

Ohjaaja: Lee Unkirch

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2017

Kesto: 105min Ikäraja: 7

Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

Näyttelijät:
Äänirooleissa Luca Elshout, Markus Niemi, Waltteri Torikka, Sari Ann Stolt


Salaperäisen tapahtumaketjun seurauksena Miguel päätyy värikkääseen Kuolleiden maahan, missä hän tapaa vastustamattoman veijarin nimeltä Hector. Yhdessä he lähtevät huikeaan seikkailuun selvittämään todellista tarinaa Miguelin suvusta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa