Elämä on i-ha-haa

Harrastaminen

 

a. Mitä Magda harrastaa? Kuinka paljon hänellä kuluu aikaa harrastukseen? Missä ja miten hän harjoittelee? Onko hänellä esikuvia tai tavoitteita harrastuksensa suhteen? 
 
b. Pohtikaa millaista harjoitteleminen on, mitä siihen kuuluu? Mitä se vaatii? Onko sinulla tavoitteita tai harjoitteletko jotain varten? 
 
c. Tehkää luokassa tai koko koulussa harrastuskysely, jossa selvitätte mitkä harrastukset ovat suosituimpia tyttöjen ja poikien keskuudessa? Esitelkää kyselyn tulokset koko koulun päivänavauksen yhteydessä.
 
d. Harrastukset ovat myös hyviä esitelmäaiheita. Jakakaa luokka ryhmiin. Ryhmät saavat valita jonkin harrastuksen, josta he etsivät tietoa ja sitten esittelevät sen muille. 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Elämä on i-ha-haa

(Vinnare och förlorare)

Ohjaaja: Kjell Sundvall

Maa: Ruotsi/Suomi Vuosi: 2006

Kesto: 82min

Levittäjä: Oy KinoScreen Illusion ltd

Näyttelijät:
Samuli Edelman, Märta Ferm, Daniel Gustavsson, Frida Hallgren


Elämä on i-ha-haa on sympaattinen elokuva perheen läheisyyden tärkeydestä ja ikäpolvet ylittävästä ystävyydestä. Hevoshulluille on tarjolla myös osuvaa ravimaailman kuvausta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa