Elämä on i-ha-haa

Tärkeintä elämässä

 

a. Elokuvassa pohditaan millaiset asiat voivat viedä huomion pois siitä, mikä elämässä on tärkeintä? Kuka roolihahmoista sanoi; ”Elämässä tärkeintä on lapset... ja vaimo” Pohtikaa mikä voisi olla Fredrikille, Magdalle, isoäidille tai Helenalle tärkeintä elämässä? Entä salainen suurin haave? 
 
b. Magda kuuli isänsä kertovan Helenalle kuinka hänen äitinsä oli hänet lapsena jättänyt. Miltä hänestä tuntui? Millä tavoin Magda reagoi kuulemaansa? Keskustelkaa olisiko Magdan isän kuulunut kertoa asiasta aikaisemmin Magdalle? 
 
c. Pohtikaa omaa elämäänne. Mistä ette haluaisi luopua mistään hinnasta? Onko koskaan tuntunut siltä, että koko elämä olisi lopussa? Mitä silloin oli tapahtunut? Entä oletteko joskus ollut pakahtua onnesta? Onko joskus itkettänyt ja naurattanut yhtä aikaa? 
 
d. Tunteita: Opettaja kirjoittaa paperille lauseiden alkuja, kuten: Minua kiukuttaa, kun..., minua itkettää kun..., minua pelottaa, kun..., minua naurattaa, kun.., olen onnellinen, kun..., olen surullinen, kun..., minua hävettää, kun..., raivostun, jos..., minua harmittaa, kun..., Laitetaan laput koriin. Istutaan piirissä ja nostetaan lappu korista vuorotellen ja jatketaan lausetta.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Elämä on i-ha-haa

(Vinnare och förlorare)

Ohjaaja: Kjell Sundvall

Maa: Ruotsi/Suomi Vuosi: 2006

Kesto: 82min

Levittäjä: Oy KinoScreen Illusion ltd

Näyttelijät:
Samuli Edelman, Märta Ferm, Daniel Gustavsson, Frida Hallgren


Elämä on i-ha-haa on sympaattinen elokuva perheen läheisyyden tärkeydestä ja ikäpolvet ylittävästä ystävyydestä. Hevoshulluille on tarjolla myös osuvaa ravimaailman kuvausta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa