Kuva: Citizen Jane Productions.

Elämää kuoleman jälkeen

Johdanto

Synopsis: Nissen vaimo on juuri kuollut, mutta koska Nisse (Peik Stenberg)  on jo surutyönsä tehnyt, ovat jäljellä enää käytännön järjestelyt. Nisse päättää, että hautajaisista tulee pienet ja ilman vieraita, jotka ottavat osaa ja valittelevat surua. Ystävät ja sukulaiset lähettävät kuitenkin kukkia ja soittelevat jatkuvasti. Nissen poika Stefan (Martin Paul) yrittää parhaansa mukaan luovia ja pysyä Nissen perässä ja saa lopulta isältään tehtäväksi kertoa hautajaisvieraille ettei heitä kaivata muistotilaisuuteen. Myös Nissen sisko Elsa (Lena Labart) saapuu paikalle, muuttaen asumaan Nissen taloon, entiseen lapsuuden kotiinsa. Elsalla on myös oma agendansa järjestelyissä Nissen vaimon poismenon jälkeen. Lopulta Nisse havahtuu ja ymmärtää, että hän ei ole ainoa, joka ikävöi hänen vaimoaan.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin. Oppimateriaalissa esitetyt tehtävien toteuttamistavat ovat esimerkkejä, materiaalin tehtäviä voi soveltaa eri tavoin ja muokata oman ryhmän tarpeisiin sopiviksi.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin sekä lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut kuvataidekasvattaja Matilda Matsi.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Elämää kuoleman jälkeen

(Livet efter döden )

Ohjaaja: Klaus Härö

Maa: Suomi Vuosi: 2020

Kesto: 81min Ikäraja: 7

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Peik Stenberg, Martin Paul ja Lena Labart


Suomen kansainvälisesti palkituimman elokuvaohjaajan Klaus Härön omaelämäkerrallinen elokuva läheisen menettämisestä ja erilaisista tavoista surra.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa