Ella ja Aleksi

Elokuvan katsomisen jälkeen

1. Elokuvan roolihahmot

a. Keitä ovat elokuvan nimihenkilöt?
Ella ja Aleksi ovat elokuvan päähenkilöitä. He ovat sisaruksia, jotka seikkailevat yhdessä koiransa, Tarkastaja Koirasen kanssa kotona, kaupungilla ja luonnossa.

Tehtävä: Kaverikirjan sivun täyttäminen. Lukekaa, mitä Ella tai Aleksi ovat kirjoittaneet kaverikirjan sivulle Liite 1 ja täyttäkää oma kaverikirjan sivunne kotona vanhemman kanssa yhdessä. Kerätkää täytetyistä sivuista ryhmän yhteinen kaverikirja.

Liitteessä 1 on ehdotuksia kaverikirjan sivun kysymyksiksi.

b. Mitä muita roolihahmoja elokuvan tarinoissa on?

Kokeilkaa liikkua eri eläinten tavoin. Menkää rapukävelyä, paikkoja nuuskivan koiran tavoin, lentäkää kuin lokki, kulkekaa sokkona kuin myyrä. Keksikää lisää tapoja kulkea.

Tanssikaa piirissä McKoppakuoriaisen tahtiin. Kaksi lasta kerrallaan voi mennä piirin keskelle tanssimaan muiden kannustaessa piirin kehällä.

Lopuksi käykää lattialle makaamaan ja rauhoitumaan kuunnellen Hyvää yötä- kappaletta.

c. Sisarukset voivat mielikuvituksensa avulla kutistua ja kasvaa, ymmärtää eläinten puhetta ja vaikkapa luoda taikaliiduillaan tyhjästä pikajunan.

Mitä, jos muuttuisitte yhtäkkiä peukalon mittaiseksi tai jättiläiseksi. Keksikää tarina, jonka aikuinen voi kirjoittaa muistiin tai keksikää yhteinen tarina.

Etsikää lehdistä tai kirjoista eläinten kuvia tai piirtäkää niitä itse. Mitä ne juttelisivat? Keksikää vuoropuheluita Ellan, Aleksin ja eläinten välille. Tehkää hahmoista keppinuket ja esittäkää pieniä esityksiä toisillenne.

Kuvitelkaa, että teilläkin on taikaliituja ja piirtäkää vaikkapa Ella ja Aleksi dinosaurusten maahan tai kuinka Ella ja Aleksi osaavat lentää tai keksikää heille muita seikkailuja.

d. Miten elokuva alkaa? Kenelle elokuvassa järjestetään yllätyssynttäreitä?

Mitä tarkoitetaan yllätyssynttäreillä? Mitä asioita tarvitaan, kun järjestetään kutsuja?

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Ella ja Aleksi - Yllätyssynttärit

Ohjaaja: Juuso Syrjä

Maa: Suomi Vuosi: 2011

Kesto: 50min

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Antti Luusuaniemi on AleksiMalla Malmivaara on EllaJarkko Tamminen on Lenni Lokinpoikanen ja Tarkastaja Lerppu KoiranenPaleface on MC Koppakuoriainen


Ella ja Aleksi ovat sisaruksia, jotka seikkailevat yhdessä koiransa Tarkastaja Koirasen kanssa kotona, kaupungilla ja luonnossa uusiin ystäviin tutustuen. Aleksi on pikkuvanha ja pohdiskeleva isoveli, joka tietää paljon maailmasta. Ella puolestaan on utelias ja impulsiivinen pikkusisko täynnä elämäniloa ja luovia ratkaisuja. Sisarukset voivat mielikuvituksensa avulla kutistua ja kasvaa, ymmärtää eläinten puhetta ja vaikkapa luoda tyhjästä pikajunan.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa