Eragon

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: lajityypit, henkilöhahmot, fantasia, kirjasta elokuvaksi

SynopsisKun nuori Eragon löytää metsästä sinisen, kiiltävän kiven, hän uskoo osuneensa aarteeseen: ehkä outo kivi on arvokas ja hänen köyhä perheensä voi sen avulla hankkia talveksi ruokaa. Pian poika kuitenkin tajuaa, että on törmännyt johonkin yhtä muinaiseen kuin itse Valtakunta. Kivi ei ole kivi: eräänä yönä siitä kuoriutuu lohikäärmeen poikanen. Yhdessä yössä Eragonin yksinkertainen maalaiselämä Carvahallin pikkukylän liepeillä vaihtuu tuntemattomaan, kohtalon voimien ja magian hallitsemaan maailmaan.

Turvanaan vain ikivanha miekka ja vanhan tarinankertoja Bromin neuvot ohjeinaan Eragon ja nuori lohikäärme Saphira joutuvat vaaralliseen seikkailuun. Heidän vastassaan ovat mustanpuhuvat, kammottavat viholliset johtajanaan kuningas Galbatorix, jonka pahuudella ei ole mittaa eikä määrää. Pystyykö Eragon ottamaan harteilleen legendaaristen Lohikäärmeratsastajien viitan? Koko Alagësian kohtalo on nyt hänen käsissään. Eragon-elokuva perustuu samannimiseen Christopher Paolinin kirjoittamaan romaaniin. Romaani on Perillinen-trilogiaksi aiotun teossarjan (Inheritance trilogy) ensimmäinen osa. 

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluun ja lukioon.

Oppimateriaalin on laatinut toimittaja-tiedottaja Riitta Käppi. Materiaali soveltuu yläasteen ja lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opetukseen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaalissa on käytetty seuraavia lähteitä: 

Oppimateriaali on laadittu vuonna 2006. Linkit on tarkistettu heinäkuussa 2012.

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Eragon

(Eragon)

Ohjaaja: Stefen Fangmeier

Maa: USA Vuosi: 2006

Kesto: 106min Ikäraja: 12

Levittäjä: FS Film Oy

Näyttelijät:
Ed Speleers, Jeremy Irons, John Malkovich, Djimon Hounsou


Christopher Paolinin romaaniin perustuvan fantasiaelokuvan oppimateriaali sopii yläkoulujen äidinkielen ja kirjallisuuden opetukseen.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa