Game over

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: rikokset, mediakohut, mediakriittisyys, lojaalius

SynopsisGame Over on fiktiivinen jännitysdraama Kimistä, tunnustetun ja rikkaan perheen pojasta, joka haluaa näyttää maailmalle pärjäävänsä paremmin kuin menestynyt isänsä: raha ja muiden kunnioitus on saavutettava heti. Kim kehittää nerokkaan suunnitelman ja houkuttelee ystävänsä mukaan peliin, jolla on kohtalokkaat seuraukset. Harmittomana pelinä alkanut suunnitelma saakin uuden suunnan ja asiat alkavat yhden viikonlopun aikana mennä peruuttamattomasti pieleen. Mitä tapahtuu, kun leikistä tulee totta?

Elokuvan tarinan taustalta on löydettävissä mediassa näkyvästi esillä ollut kaksoismurha. Elokuvassa kaveriporukan keulahahmo houkuttelee ystävänsä mukaan tekoon, jolla on kohtalokas loppu. Game Over on kuvaus nuorten halusta saavuttaa kaikki, nyt, heti.

Oppimateriaali on suunnattu lukiolaisille ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille.

Oppimateriaalin on laatinut luokan- ja kuvataideopettaja Hanna Niinistö.  Apuna on käytetty poliisiviranomaisen haastatteluja.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaali on laadittu vuonna 2005. Linkit on tarkistettu 30.6.2014.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Game over

(Game over)

Ohjaaja: Pekka Lehto

Maa: Suomi Vuosi: 2005

Kesto: 81min Ikäraja: 15

Levittäjä: FS Film Oy

Näyttelijät:
Reino Nordin, Julius Lavonen, Juuso Pekkinen, Jarkko Niemi, Lilli Aro, Karoliina Blackburn, Aimo Räsänen, Maria Järvenhelmi, Tapio Liinoja ja Joonas Saartamo


Elokuvan tarinan taustalta on löydettävissä mediassa näkyvästi esillä ollut kaksoismurha. Elokuvassa kaveriporukan keulahahmo Kim houkuttelee ystävänsä mukaan tekoon, jolla on kohtalokas loppu. Elokuva on kuvaus nuorten halusta saavuttaa kaikki, nyt, heti. Elokuvaan on tehty oppimateriaali joka käsittelee rikosoikeutta ja rikoksiin liittyvää termistöä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa