Happy Feet

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: luonnonsuojelu, pingviinit, erilaisuus, elokuvan musiikki

Oppimateriaali on suunnattu alakouluihin.

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Synopsis: Tarinan tapahtumapaikkana on Etelämanner eli Antarktis, missä keisaripingviinien elämä soljuu eteenpäin viettien varassa. Parinmuodostuksen ja munimisen jälkeen naaraat lähtevät ruuanhakumatkalle ja urokset jäävät hautomispuuhiin. Pian poikaset kuoriutuvat ja päästävät ilmoille oman omaperäisen äänensä, ”sydänlaulun” – kaikki paitsi pikkuinen Mumble, joka laulamisen sijaan osaakin vain stepata. Keisaripingviinien valtakunnassa Antarktiksen sydämessä ei ole kerta kaikkiaan kukaan, jos ei osaa laulaa - mikä on valitettavaa Mumblen kannalta, sillä hän on maailman huonoin laulaja. Hän on syntynyt tanssimaan oman pillinsä mukaan... tai oikeastaan steppaamaan. 

Vaikka Mumblen äiti, Norma Jean pitää harrastusta herttaisena, hänen isänsä, Memphisin mielestä "se ei vain ole pingviinimäistä." Lisäksi molemmat heistä tietävät, että ilman omaa "sydänlauluaan" Mumble ei ehkä koskaan löydä oikeaa rakkautta. Kuinka ollakaan, Mumblen paras ystävä Gloria sattuu olemaan valtakunnan paras laulaja. Mumblen ja Glorian välillä on yhteys heidän kuoriutumishetkestään lähtien, mutta Mumblen oudot "hipiti-hopiti-hyppelyt" 
tuottavat Glorialle päänvaivaa. Mumble on kerta kaikkiaan liian erilainen - etenkin Keisaripingviinimaan ankaran johtajan, Noah the Elderin mielestä, joka karkottaa hänet lopulta yhteisöstä. 
 
Ollessaan ensi kertaa poissa kotoa Mumble tapaa joukon hyvin epäkeisaripingviinimäisiä pingviinejä - Adelie Amigot. Ramonin johdolla Adelie Amigot ottavat Mumblen viileät tanssiliikkeet heti omakseen ja kutsuvat hänet juhlimaan kanssaan. Adeliemaassa Mumble pyytää neuvoja Lovelace the Gurulta. Lovelace on hullunkurisilla höyhenillä varustettu kalliotöyhtöpingviini, joka vastaa kaikkiin elämää koskeviin kysymyksiin pikkukiven hinnasta. Yhdessä Lovelacen ja Amigojen kanssa Mumble lähtee matkalle halki valtavien jäätiköiden, ja mieleenpainuvien seikkailujen päätteeksi hän todistaa kaikille, että maailmaa voi muuttaa olemalla oma itsensä. 
 
Muita pingviinielokuvia: 
• Pingviinien matka. Dokumenttielokuva. 
• Madagascar. Animaatio. 
• Madagascarin pingviinien joulukepponen. Animaatio-lyhytelokuva.
 
Oppimateriaali on laadittu vuonna 2006. Linkit on tarkistettu heinäkuussa 2012.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Happy feet

(Happy feet)

Ohjaaja: George Miller

Maa: USA Vuosi: 2006

Kesto: 111min Ikäraja: 7

Levittäjä: Sandrew Metronome Distribution Finland Oy

Näyttelijät:
Ääninä: Elijah Wood, Robin Williams, Brittany Murphy, Hugh Jackman, Nicole Kidman, Hugo Weaving ja Anthony LaPaglia


Keisaripingviinien uljaassa valtakunnassa Antarktiksen sydämessä ei ole kerta kaikkiaan kukaan, jos ei osaa laulaa – mikä on valitettavaa Mumblen (ELIJAH WOOD) kannalta, sillä hän on maailman huonoin laulaja. Hän on syntynyt tanssimaan oman pillinsä mukaan... tai oikeastaan steppaamaan.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa