Henkesi edestä

Anteeksipyytäminen ja anteeksiantaminen

 • Elokuvassa keskeisiksi teemoiksi nousevat anteeksiantaminen ja sovitus.
  Mitä ajattelet että anteeksiantamisen tarkoittavan? Mitä anteeksiantamisessa tapahtuu? Miksi anteeksianto on tarpeellista?
   
 • Millaisissa tilanteissa sinä annat anteeksi? Onko joku asia jota et voisi antaa anteeksi? Miksi et? Mikä anteeksipyytämisessä on vaikeaa? Voiko anteeksi antaa vaikka ei ole anteeksi pyydetty?
   
 • Kuka elokuvassa sinun mielestä tarvitsi anteeksiantoa? Kuka sitä halusi? Kuka anteeksiantoa pyysi? Kuka elokuvassa pyysi anteeksi? Vai pyysikö kukaan?
   
 • Laurin kamppailu anteeksiannon suhteen oli myös suhteessa Jumalaan. Millä tavalla se näkyi?
   
 • Millä tavalla Kiia yritti sovitta tekonsa? Miten hänen yrityksensä toimi? Miksi se ei toiminut? Millaisessa tilanteessa raha olisi voinut toimia sovituksena? Miten sinä olisit yrittänyt sovittaa tilannetta?

Ryhmätyö

Anteeksipyytämisen ja anteeksiantamisen merkityksestä löytyy monia selityksiä eri tieteenaloilta. Etsikää ryhmissä erilaisia selityksiä sille mitä anteeksiantamisessa ja anteeksipyytämisessä tapahtuu.

 

 

 

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Henkesi edestä

(Henkesi edestä)

Ohjaaja: Petri Kotwica

Maa: Suomi Vuosi: 2015

Kesto: 92min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Laura Birn Eero Aho Mari Rantasila


Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa