Henkesi edestä

Kuvaus ja elokuvan loppu

Kuvaus

 • Elokuva rakentuu kuvista. Elokuvassa kuvauksella on aina merkitystä tarinan kerronnassa. Se voi olla huomaamatonta tai erityisen merkityksellistä. Kuvaus voi tukea tarinaa tai nostaa uusia merkityksiä tarinalle ja tapahtumille. Missä aikaisemmin näkemissäsi elokuvissa on ollut erityisen mieleenpainuva kuvaustyyli? Miksi ne ovat jääneet mieleesi?
   
 • Henkesi edestä -elokuvassa oli paljon ylhäältä lintuperspektiivistä otettuja kuvia. Mitä elokuvan ohjaaja on ehkä halunnut kertoa ilmakuvilla? Mitä kuvat sinulle kertoivat? Mikä niiden viesti sinulle oli?
   
 • Kuvittele että olet tämän elokuvan ohjaaja ja haluat kuvilla kertoa jotakin lisää tai haluat viestiä niillä jotakin erityistä. Mieti erilaisia kuvakulmia joiden kautta viestisi tulisi ymmärretyksi. Millaisia muita tarinan välittämisen keinoja elokuvalla on? (esim. musiikki, lavastus, värit, leikkaus.)

Elokuvan loppu

 • Henkesi edestä -elokuvan loppu oli dramaattinen. Elokuvan lopussa kysymys henkilöiden syyllisyydestä vaihtuu vai vaihtuuko? Jos, niin millä tavoin?
   
 • Mitä mieltä olit loppuratkaisusta?
   
 • Millainen vaikutus elokuvan lopulla mielestäsi on koko elokuvan tunnelmaan?
   
 • Mieti miten muuten elokuva olisi voinut loppua. Kirjoita elokuvalle uusi loppu itse valitsemastasi kohdasta alkaen. Miten kuvailisit elokuvaa nyt ja miten kuvailisit elokuvaa sen jälkeen kun olet tehnyt siihen uuden lopun.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Henkesi edestä

(Henkesi edestä)

Ohjaaja: Petri Kotwica

Maa: Suomi Vuosi: 2015

Kesto: 92min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Laura Birn Eero Aho Mari Rantasila


Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa