Henkesi edestä

Tunteet

  • Ihmiset toimivat monenlaisissa tunnetiloissa. Järkytys, pelko, ilo tai sokki voivat olla tunnemyrskyjä jolloin ihminen voi toimia eri tavoin kuin normaalisti.  Monta kertaa sanotaan, että suuria päätöksiä ei saisi tehdä tunteen vallassa. Tästä on ehkä tullut sanonta, että asian kanssa pitää nukkua yön yli ennen kuin tekee lopullisen päätöksen. Ajatuksena on että päätöstä ei tee tunnekuohussa vaan tunne on yön aikana laantunut. Millaisia päätöksiä sinä olet tehnyt tunnemyrskyssä?
     
  • Elokuvassa tapahtuu paljon inhimillisesti ymmärrettävää. Asiat tapahtuvat ja tapahtumat etenevät ennen kuin tavallaan ehtii ajatella mitä on tapahtunut ja mitä olisi pitänyt tehdä. Kun asiat ovat edenneet tarpeeksi pitkälle voi tuntua vaikealta lähteä muuttamaan jo tehtyä tai sanottua. Mikä oli sinun mielestäsi ensimmäinen kohta jossa asiat lähtivät menemään väärään suuntaan onnettomuuden jälkeen? Mitä sinä olisit vastaavassa tilanteessa tehnyt?
     
  • Asiat selviävät yleensä puhumalla. Miksi elokuvan henkilöiden oli vaikea puhua asioista? Millaisista asioista on vaikea puhua?
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Henkesi edestä

(Henkesi edestä)

Ohjaaja: Petri Kotwica

Maa: Suomi Vuosi: 2015

Kesto: 92min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Laura Birn Eero Aho Mari Rantasila


Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa