Hip hei hutsu!

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: teini-ikä, vanhemmat, alkoholi, leimautuminen. Elokuvassa on runsaasti koulussa käsiteltäviksi sopivia teemoja kuten murrosikäisen nuoren kasvamiseen liittyvät vaikeudet, petetyksi tuleminen, kiusaaminen ja ystävyyden merkitys. Opettajan kannattaa katsoa elokuva etukäteen ja miettiä, mitä teemoja hän haluaa elokuvan käsittelyssä korostaa. Rajaus on tarpeen, jollei käsittelyyn ole käytettävissä erityisen paljon aikaa. Pohjustustehtävän voi valita sen mukaan, mihin käsittelyssä keskittyy. Kaikkia tehtäviä voi tietenkin tehdä myös elokuvan katsomisen jälkeen.

Synopsis: Sofi ja hänen ystävänsä Emma a Amanda aloittavat yläasteen jännittyneinä ja suurin odotuksin. Sofi kiinnostuu yhdeksäsluokkalaisista pojista Mousesta, Sebbestä ja Jensistä, ja kutsu bileisiin saa hänet innostumaan. Tytöt valmistautuvat juhliin varastamalla juotavaa Sofin isältä. Bileissä Sofi ajautuu poikaporukan painostamana Sebben kanssa makuuhuoneeseen. Kaikki ei suju niin kuin Sebbe (ja tämän kaverit) toivoisivat. Hämmennyksensä ja epävarmuutensa peittämiseksi Sofi juo liikaa ja lopulta sammuu olohuoneen lattialle. Mouse käyttää tilannetta hyväkseen ja ottaa Sofista valokuvia. Hän menee niin pitkälle, että riisuu Sofin pikkuhousut, vetää ne tämän päähän ja kuvaa myös hameen alta. Seuraavalla viikolla kuvat kiertävät koulussa kaikkien nähtävillä, juorut alkavat levitä ja Sofi leimataan huoraksi. Isä, jonka kanssa Sofi asuu kahden, on opettajana Sofin koulussa ja saa hänkin kuvat käteensä. Tilanne kärjistyy myös kotona. Kaiken lisäksi Sofin luotetut ystävät Emma ja Amanda alkavat vältellä häntä. Sofin pitää päättää, miten selvittää tilanne. 

Oppimateriaali on suunnattu 6.-9. luokille.
 
Oppimateriaalin on laatinut lukion äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Minna Hautaniemi. 
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Oppimateriaali on laadittu vuonna 2004. Linkit on tarkistettu heinäkuussa 2012.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Hip hei hutsu!

(Hip hip hora!)

Ohjaaja: Teresa Fabik

Maa: Ruotsi Vuosi: 2004

Kesto: 90min Ikäraja: 12

Levittäjä: Sandrew Metronome Distribution

Näyttelijät:
Amanda Renberg, Ellen Fjaestad, Linn Persson, Björn Kjellman, Filip Berg, Marcus Hasselborg, Carla Abrahamsen


Erinomainen elokuva yläasteelle, 6–9 -luokkalaisille. Koulukino suosittelee elokuvaa myös vanhempain-iltaan keskustelun avaukseksi vaikeasta aiheesta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa