Howl – Huuto

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: runous, beat-kulttuuri, fiktio, dokumentaarisuus, lähihistoria

Synopsis: Howl - Huuto on elokuva runosta, joka vei kustantajansa oikeuteen ja kirjoittajansa osaksi populaarikulttuurin historiaa. Allen Ginsbergin Huuto ja muita runoja on beat-sukupolven kiteytymä, runoteos, joka muutti kirjallisuuden historiaa - ja maailmaa.

Rob Epsteinin ja Jeffrey Friedmanin ohjaama Howl on tyylikäs yhdistelmä oikeussalidraamaa, Ginsbergin elämäntarinaa ja ajankuvaa. 1950-luvun Yhdysvallat on tallennettu silmiä hivelevän kauniisti, ajan musiikkia oivaltavasti hyödyntäen.

Ennen elokuvan katsomista

Lukekaa Allen Ginsbergin runo Huuto. Mitä ajatuksia se teissä herättää? Mistä huomaa, että runo on kirjoitettu 1950-luvulla? Kerätkää listaksi runon keskeisimpiä teemoja.

Pohtikaa yhdessä sukupolven käsitettä. Millaiset kokemukset voivat muodostaa sukupolven? Millaisista sukupolvista Suomessa puhutaan?

 

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Howl - Huuto

(Howl)

Ohjaaja: Rob Epstein & Jeffrey Friedman

Maa: USA Vuosi: 2011

Kesto: 85min Ikäraja: 12

Levittäjä: Future Film

Näyttelijät:
James Franco, Todd Rotondi, David Strathairn,Jon Hamm


Howl - Huuto on elokuva runosta, joka vei kustantajansa oikeuteen ja kirjoittajansa osaksi populaarikulttuurin historiaa.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa