Hulluna Saraan

Johdanto

Suomi, 2011

Ohjaus: Samuli Valkama

Käsikirjoitus: Samuli Valkama, Katri Manninen

Näyttelijät: Jussi Nikkilä, Emilie de Ravin, Ville Virtanen, Tiina Lymi, Jussi Lampi, Jani Volanen, Janne Reinikainen, Jessica Grabowsky

Kuvaus: Anssi Leino, Lavastus: Kaisa Mäkinen, Puvustus: Anna Vilppunen Maskeeraus: Hannele Herttua

Ääni: Panu Riikonen, Leikkaus: Antti Reikko

 

 

Oppimateriaali on suunniteltu 9. luokille sekä lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin teemoja:
kuvaukselliset paikat, Suomeen ja Amerikkaan liittyvät myytit, romanttinen komedia, isän ja pojan välinen suhde.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Synopsis

Elokuvan päähenkilö on Ville, ujohko nuori mies, joka opettaa kitaransoittoa ja joka esiintyi lapsena tenavatähtiohjelmassa.
Hänen isänsä Taisto on tunnettu rock-laulaja, jonka uran parhaat hetket ovat takana ja jolla on alkoholiongelma sekä taipumusta masennukseen. Impulsiivinen Taisto muuttaa yllättäen Villen luo asumaan. Isän ja pojan suhde on ongelmallinen, mutta lämminhenkinen. Molemmat ihastuvat Saraan, Amerikasta tulleeseen rivitanssin opettajaan. Sara tuntee vetoa Villeen, mutta ongelmaksi muodostuu, että Ville ei raaski kertoa isälleen totuutta heidän orastavasta rakkaudestaan. Sara kertoo lähtevänsä takaisin Amerikkaan, ja Ville jää epäröimään.
Kun Taisto viimein ymmärtää Villenkin rakastuneen Saraan, hän ei suutu, vaan vaatii Villeä toimimaan. Seuraa tavanomainen miestenkeskinen painihetki, mutta sen päätteeksi Taiston sydän pettää ja hän kuolee. Ville menee tapaamaan lähtöä tekevää Saraa ja mumisee eräänlaisen rakkaudentunnustuksen, ja niinpä Sara ilmestyykin Taiston hautajaisiin. Ville, Sara ja Taiston ystävät kaappaavat arkun, jotta Taisto voidaan toiveensa mukaisesti tuhkata. Ville lähtee Saran kanssa USA:han, jossa he heittävät Taiston tuhkat tuuleen.

Ennen elokuvaa

  • Tunnetteko Hanna Ekolan kappaleen Vieläkö on villihevosia? Kuunnelkaa se. Millaisia mielikuvia kappaleesta tulee; onko se koskettava vai korni? Tutustukaa kappaleen sanoitukseen.
  • Muistaako joku 1990-luvun Tenavatähti-kisoja? Lukekaa netistä kisoista ja katsokaa näytteitä.

 

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Hulluna Saraan

Ohjaaja: Samuli Valkama

Maa: Suomi Vuosi: 2012

Kesto: 91min Ikäraja: 7

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Jussi Nikkilä, Emilie de Ravin, Ville Virtanen, Tiina Lymi, Jussi Lampi, Jani Volanen, Janne Reinikainen, Jessica Grabowsky


Kotimainen komedia kertoo Villestä, tämän rokkari-isästä ja amerikkalaisesta Sarasta, joka sekoittaa sekä isän että pojan pään.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa