Ikuisesti sinun

Ikuisesti sinun - oppimateriaali

Dokumenttielokuva

Oppimateriaalin teemoja: vanhemmuus, sosiaalityö, tunteet, sijaishuolto, lastensuojelu

Synopsis: Ikuisesti sinun on elokuva huostaanotetuista lapsista. Lasten, heidän biologisten vanhempiensa ja sijaisvanhempiensa kautta elokuva kertoo arkipäivän rakkaudesta ja kiintymyksestä. Elokuva kattaa koko sijaishuollon kaaren seuraamalla kolmea eri tarinaa. Pieni lapsi tuodaan vastaanottokotiin, nuori tyttö elää teini-ikäisen arkea sijaisperheessä pitäen myös yhteyttä vankilassa olevaan isäänsä ja viisi vuotta sijaisperheessä asuneille sisaruksille valmistellaan muuttoa takaisin biologisen äidin luo. Ikuisesti sinun kuvaa lapsen ja biologisen vanhemman välistä vahvaa, näkymätöntä sidettä. Vanhemmat ikävöivät lapsiaan, vaikka eivät pystyisikään heistä huolehtimaan. Lapset rakastavat vanhempiaan ehdoitta ja kaipaavat näiden tukea ja hyväksyntää. Sijaisvanhemmat yrittävät hoitaa yksinäisyyttä ja paikata läheisyyden puutetta oman jaksamisensa äärirajoilla.

Oppimateriaali on suunnattu lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille.

Oppimateriaalin on laatinut kehittämispäällikkö Johanna Barckman Pesäpuu ry:stä.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaali on julkaistu vuonna 2012. Linkit on tarkistettu 16.7.2013.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Ikuisesti sinun

(Ikuisesti sinun)

Ohjaaja: Mia Halme

Maa: Suomi Vuosi: 2011

Kesto: 79min Ikäraja: 7

Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus

Näyttelijät:
Dokumentti


Ikuisesti sinun on elokuva huostaanotetuista lapsista. Lasten, heidän biologisten vanhempiensa ja sijaisvanhempiensa kautta elokuva kertoo arkipäivän rakkaudesta ja kiintymyksestä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa