Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: eri sukupolvet, elokuvan hahmot, perhe, hyvinvointi ja arjen taidot

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluun ja toiselle asteelle.

Synopsis: Mielensäpahoittaja aikoo kuolla, koska kaikki hommat on tehty ja elämästä kadonnut tarkoitus. Mutta juuri kun oma arkku on valmistumassa, Mielensäpahoittajan luo saapuu uusi elämä. Lapsenlapsi, 17-vuotias Sofia on ongelmissa ja tarvitsee isoisänsä jääräpäisyyttä, viisautta ja takan lämpöä. Mielensäpahoittaja taas saa elämäänsä tarkoituksen ja suuren salaisuuden. Vanhan jäärän ja nuoren kaupunkilaistytön yhteiselämässä kahdesta puolikkaasta kasvaa enemmän kuin yksi kokonainen. (Lähde: Nordisk Film)

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuvaa voi käsitellä Koulukinon Mielensäpahoittaja-elokuvaan (2014) tehtyä oppimateriaalia soveltaen. Materiaalissa paneudutaan seuraaviin teemoihin:

Tuomas Kyrö loi Mielensäpahoittaja-hahmon alunperin vuoden 2009 radiokuunnelmasarjaan, jossa päähenkilöä ääninäytteli Antti Litja, samoin kuin ensimmäisessä Mielensäpahoittaja-elokuvassa. Hahmo on tullut tunnetuksi eräänlaisista mielipidekirjoituksen tapaisista nimihenkilön monologeista, jotka kaikki alkavat “Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun...”  ja kuvaavat humoristisesti entisajan elämää parempana pitävän miehen törmäyksiä nykypäivän ilmiöihin.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Materiaali on julkaistu vuonna 2018. Linkit on tarkistettu 12.9.2018.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja

Ohjaaja: Tiina Lymi

Maa: Suomi Vuosi: 2018

Kesto: 118min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Heikki Kinnunen, Satu Tuuli Karhu, Elina Knihtilä, Jani Volanen


Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja on mahdottoman hauska ja sydämellinen elokuva mahdottoman vakavasta aiheesta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa