Onnenonkija

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: kaupallinen viestintä ja kaupallisen viestinnän lukutaito, kulutuskulttuuri, kulutus ja elämäntapa, kulutustottumukset, rahan käyttö, taloudenpito, mistä apua talouden ongelmiin, tulevaisuuden suunnittelu, ammatinvalinta, yrittäjyys, itsensä elättäminen, hyvinvointia edistävä elämäntapa, bloggaaminen.

Synopsis:
Lifestyle-bloggaaja Marja (Minka Kuustonen) ei saa blogiaan lähtemään lentoon, vaikka yritys on kova. Raha menee, mutta sitä ei vain tule. Marja törmää Olaviin (Olavi Uusivirta). Olavi on syntynyt kultalusikka suussa, mutta hän haluaa vain olla ihan tavallinen. Kummallinen Olavi voisi olla ratkaisu neuvokkaan Marjan kriisiytyneeseen rahapulaan ja laskussa oleviin seuraajamääriin. Naisista Olavi ei tiedä hirveästi mitään.

Kesäinen komedia Onnenonkija kertoo hillittömästä yrittämisestä ja itsensä brändäämisestä, vastuusta ja vastuuttomuudesta sekä rahasta ja kroonisesta rahapulasta.

Elokuvan on käsikirjoittanut Pekko Pesonen (mm. Napapiirin sankarit ja Napapiirin sankarit 2, Jättiläinen) ja ohjannut Ville Jankeri (Pussikaljaelokuva) ja tuottanut Helsinki-filmi.

Oppimateriaali on suunnattu perusopetuksen yhdeksännelle luokalle ja lukioon sekä muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut Kilpailu- ja Kuluttajavirasto ja Koulukino.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue elokuvasta myös Media-avaimen arvio!

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Onnenonkija

(Onnenonkija)

Ohjaaja: Ville Jankeri

Maa: Suomi Vuosi: 2016

Kesto: 88min Ikäraja: 7

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Minka Kuustonen, Olavi Uusivirta, Pamela Tola, Taneli Mäkelä, Pirkko Hämäläinen, Satu Silvo, Martin Bahne, Emmi Parviainen, Niko Vakkuri, Jarkko Pajunen, Pia Andersson, Iida Lampela, Ida Vakkuri, Max Ovaska


Onnenonkija on komedia tytöstä, joka ei osaa olla köyhä ja pojasta, joka ei osaa olla rikas.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa