Machines

Johdanto

Synopsis: Visuaalisesti vahva elokuva suuresta tekstiilitehtaasta Intian Gujaratissa. Tehtaan labyrintin pimeyden keskellä lian ja kemikaalien ympäröimät työläiset kaipaavat kipeästi unta. Keskeytyksettä jyskyttävät koneet suoltavat kauniita tekstiilejä merkkivaatteiden valmistajille. Olosuhteet muistuttavat menneisyydestä, jolloin ei ollut ay-liikettä, eettisiä työolosuhteita tai työajan rajoituksia. (Lähde: Filmikamari)

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin. 

Oppimateriaali soveltuu erityisesti lukion kursseihin: Äidinkieli: Tekstit ja vuorovaikutus (ÄI1), Tekstit ja vaikuttaminen (ÄI4); Biologia: Ekologia ja ympäristö (BI2); Maantiede: Maailma muutoksessa (GE1), Filosofia: Johdatus filosofiseen ajatteluun (FI1), Etiikka (FI2) ja Yhteiskuntafilosofia (FI3); Yhteiskuntaoppi: Suomalainen yhteiskunta (YH1), Suomi, Eurooppa ja muuttuva maailma (YH3); Elämänkatsomustieto: Maailmankatsomus ja kriittinen ajattelu (ET1), Ihminen, identiteetti ja hyvä elämä (ET2); Kuvataide: Kuvat ja kulttuurit (KU1).

Lukion opetussuunnitelman aihekokonaisuuksien osalta oppimateriaali soveltuu osioihin aktiivinen kansalaisuus, yrittäjyys ja työelämä, hyvinvointi ja turvallisuus, kestävä elämäntapa ja globaali vastuu, monilukutaito ja mediat.

Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Materiaali on julkaistu vuonna 2017. Linkit on tarkistettu 2.3.2017.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Machines

(Machines)

Ohjaaja: Rahul Jain

Maa: Intia, Saksa, Suomi Vuosi: 2016

Kesto: 71min Ikäraja: 7

Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus

Näyttelijät:
Dokumentti


Dokumenttielokuva työstä, koneista ja työläisistä Intian Gujaratissa sijaitsevassa suuressa tekstiilitehtaassa, jossa kankaita painetaan kuin puoli vuosisataa sitten.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa