2006-08-16 09:21:27

Elonet- verkkopalvelu!

Elokuvatietoja netistä

Suomen elokuva-arkisto ja Valtion elokuvatarkastamo julkistivat elokuvatietojen hakuun tarkoitetun Elonet -verkkopalvelun 31.5.2006. Elonet sisältää tietoja kotimaisista ja Suomessa levitetyistä ulkomaisista elokuvista sekä niiden tekemiseen osallistuneista henkilöistä ja yhtiöistä. Elonetissä on tietoja noin 150.000 elokuvasta ja yli 200.000 elokuvien tekoon osallistuneesta henkilöstä. Tietokanta sisältää tietoja niin lyhyistä kuin pitkistäkin elokuvista.

Hakuja tietokantaan voi tehdä muun muassa elokuvan tai henkilön nimen, valmistumisvuoden tai -maan mukaan sekä lukuisilla muilla hakuehdoilla.
Mikä oli Tauno Palon ensimmäinen elokuvarooli? Kuinka monessa elokuvassa Regina Linnanheimo näytteli? Kuka näyttelikään naispääosaa Hitchcockin Psykossa? Minä vuonna Renny Harlinin ohjaama Die Hard 2 valmistui ja milloin se tuli ensi-iltaan Suomessa? Elonet vastaa näihin ja moneen muuhun kysymykseen.

Elonet on kotimainen vastine netissä laajaa suosiota saavuttaneille elokuvatietokannoille. Palvelu löytyy osoitteesta www.elonet.fi ja on käytettävissä ilmaiseksi.« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa