2007-01-08 17:11:47

KAMERAKYN√Ą-projekti alkaa - opettajien elokuvakasvatus levitt√§ytyy koko Lappiin

Sodankylässä aloittaa toimintansa elokuvakasvatuksen täydennyskoulutusta tarjoava Kamerakynä-projekti. Projektin tavoitteena on kehittää opettajien valmiuksia käyttää liikkuvaa kuvaa opetusvälineenä. Toiminta suunnataan varhaiskasvatuksen, perusasteen sekä toisen asteen opettajille. Projekti on jatkoa Sodankylässä vuosina
2004-2006 toteutetulle Elokuvakasvatus Sodankylässä -projektille. Uuden projektin myötä elokuvakasvatuskoulutusta tarjotaan Lapin kuntien opettajille. Tarkoituksena on järjestää työpajoja ja luentoja eri paikkakunnilla sekä hyödyntää etäopetusvälineistöä koulutuksen järjestämisessä.
Koulutukset ovat osallistujille ilmaisia.

Kamerakynä-projektin päämääränä on kehittää elokuvasta opetusväline eri aineiden opetukseen. Samalla tavoin kuin kynä, myös videokamera voi toimia tarkastelun ja havainnoinnin välineenä lähes kaikissa kouluaineissa.
Lisäksi animaatiotekniikat ja videoeditointi laajentavat liikkuvan kuvan käyttömahdollisuuksia kouluopetuksessa entisestään. Projektin tuloksena koulut voivat edistää aikakaudelle ominaisten tieto- ja viestintätekniikan opetusvälineiden käyttöönottoa ja uusien opetusmenetelmien ja -suunnitelmien kehittämistä.

Kamerakynä-projekti aloittaa toimintansa vuoden alusta ja kestää lokakuun 2007 loppuun saakka. Lapin lääninhallitus on myöntänyt projektille ESR-rahoitusta.


Lisätiedot:
Tommi Nevala
tommi.nevala@sodankyla.fi
040-7351163
http://koulut.sodankyla.fi/elokuvakasvatus« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa