2009-03-30 12:06:07

Koulukinoviikot Espoossa

Espoossa 23.3.-17.4. järjestettävät Koulukinoviikot tarjoavat elokuvaelämyksiä, ohjaajavierailuja ja pajoja.

Espoon kulttuuritoimen yhdessä paikallisten elokuvateattereiden kanssa järjestämät Koulukinoviikot tarjoavat espoolaisnuorille jälleen upeita elokuvaelämyksiä koulupäivän aikana.

Elokuvanäytöksiä on tarjolla Kino Tuomarilassa, Finnkino Omenassa, Bio Rex Sellossa, Espoon kulttuurikeskuksessa, Hanasaaressa ja Kino Espoonlahdessa.

Kev√§√§n teemoja ovat mm. erilaiset perheet sek√§ perhesuhteet, fantasia ja el√§imet sek√§ ilmastonmuutos. Koulukinoviikoilla n√§hd√§√§n mm. elokuvat Palnan tytt√§ret, Myrsky, Tytt√∂ ja kettu, Spiderwickin kronikat, √Ąideist√§ parhain,
The Fall ja Katastrofin aineksia. Lähes kaikista elokuvista on tarjolla myös Koulukinon oppimateriaali, joka on saatavilla Koulukinon sivuilla.
Viikkojen tarkka ohjelma löytyy verkosta osoitteesta www.espoo.fi/elokuva.

Elokuvaesitysten yhteydessä on myös ohjaajavierailuja. Ohjaaja Kaisa Rastimo on paikalla Myrsky-elokuvan esityksissä ke 1.4. Finnkino Omenassa ja ti 14.4. Bio Rex Sellossa ja ohjaaja Kiti Luostarinen Palnan tyttäret -elokuvan esityksessä Bio Rex Sellossa ke 15.4.

Esityksiä on kaikille luokka-asteille, mutta painopisteenä ovat erityisesti 3- ja 8-luokkalaiset, joiden opetussuunnitelmaan elokuvissa käynti kuuluu espoolaisissa kouluissa viime syksynä käynnistyneen kulttuuri- ja liikuntapolku KULPS!in myötä.

Lisätietoja Koulukinoviikoista:
Espoon kulttuuritoimi, kulttuurituottaja Auli Jaatinen, puh. (09) 8165 7515, auli.jaatinen@espoo.fi
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa