2010-09-10 10:18:19

Prinsessa julistaa erilaisuuden kauneutta

Tänään ensi-iltansa Prinsessa kertoo yli 50 vuotta mielisairaaloissa potilaana olleen Anna Lappalaisen elämäntarinan. Todellisuuteen pohjaavassa Prinsessa-elokuvassa on ohjaaja Arto Halosen mukaan sanoma, joka saa katsojan miettimään suvaitsevaisuutta, ja tarina, jonka parissa viihtyy.

Erilaisuuden kauneus ja sen hyväksyminen, ettemme ole kaikki samanlaisia, ovat positiivisen ja optimistisen Prinsessa-elokuvan tärkeitä sanomia.

Mielenterveyden Keskusliiton, Koulukinon ja Art Films Productionin kanssa rakennetussa koulukampanjassa hyödynnetään elokuvan mielenterveyteen ja erilaisuuteen liittyvää teemaa. Arto Halonen itse kertoo, että "Prinsessa-elokuvan ympärille luodun media- ja sosiaalikasvatuksellisen aineiston kautta voidaan syventävästi käsitellä koululaisten kanssa erilaisuutta ja yhteisöllisyyttä."


« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa