2010-09-14 18:40:14

VISCULT 2010 ELOKUVAFESTIVAALI

10. kerran Joensuussa, elokuvakeskus Tapiossa, 30. 9. ‚Äď 3.10. 2010 j√§rjestett√§v√§ Viscult -elokuvafestivaali on saanut vieraakseen juhlavuotensa kunniaksi joukon kansainv√§lisi√§ antropologisen elokuvan ammattilaisia.
Festivaalin elokuvat tulevat kaikista maanosista ja esittelevät erilaisissa kulttuureissa eläviä ihmisiä. Elokuvat ovat hyviä esimerkkejä mm. maahanmuuton ja globalisaation esilletuomista kysymyksistä. Viscultin arvojen mukaisesti nämä elokuvat osaltaan lisäävät tietoa toiseudesta ja niin ollen vähentävät tietämättömyydestä johtuvia ennakkoluuloja.

Juhlavuoden kunniaksi Viscult esittelee neljä yliopistoa eri puolilta maailmaa, joilla on visuaalisen antropologian opinto-ohjelma. Mukana ovat Lomonosov State University Moscow, New york State University, Tromsö University ja Leiden University.
Kansainvälinen paneelikeskustelu visuaalisen antropologian tämän hetkisestä tilasta on ohjelmassa perjantaina, 1.10.
Perjantaina on my√∂s festivaalin juhlaohjelman erikoisn√§yt√∂s; Viscult esitt√§√§ Dziga Vertovin ‚ÄĚMies ja elokuvakamera‚ÄĚ elokuvan s√§estettyn√§. S√§estyksest√§ vastaa Joensuun konservatorion yhtye, jota johtaa Inga Grigorjeva.

Tänä vuonna myös helsinkiläisillä on mahdollisuus nähdä koko festivaali laajemmalta kankaalta. Kulttuurien museo järjestää tiloissaan katsomon, josta voi seurata suorana lähetyksenä kaikki elokuvaesitykset ja keskustelut. Tämä on mahdollista, koska Viscult on maailman ensimmäinen elokuvafestivaali, joka on vuodesta 2001 lähetetty suorana lähetyksenä internetin kautta, ilmaiseksi!

Festivaalin avaa professori Peter von Bagh.

Tervetuloa!

Pekka Silvennoinen
Festivaalijohtaja
Mikko Lehtinen
Festivaalikoordinaattori
pekka.silvennoinen@netmail.fi mikko.lehtinen@pkey.fi« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa