2011-08-19 14:52:07

Orionin syksyn koululaisnäytökset alkavat 1.9.

Elokuvateatteri Orionin koulunäytökset Helsingissä alkavat 1.9. Jafar Panahin sympaattisella tarinalla pienen tytön haaveesta ja matkasta sen saavuttamiseksi. Abbas Kiarostamin käsikirjoittama poeettinen elokuva vie Teheranin katuvilinään, jossa eri yhteiskuntaluokat kohtaavat. Panahi esikoisteos on lapsen silmin kerrottu voimauttava tarina.

Iranilainen elokuvaohjaaja Jafar Panahin vangitseminen ja tuomitsemin matkustus- ja työkieltoon ovat herättäneet valtaisan vastalauseiden vyöryn kansainvälisessä elokuvamaailmassa. Tapaus kirvoitti tukilistoja ja kutsuja festivaalijuryihin kotiarestissa olevalle Panahille. Valkoinen ilmapallo on Helsingin juhlaviikkojen lasten leffasunnuntain 4.9. elokuva ja käynnistää Panahin elokuvasarjan Orionissa.

Koulunäytöksen tueksi on saatavilla Mediakasvatuskeskus Metkan oppimateriaali ja työpaja. Ilmoittautumiset koulut@kava.fi.

Liput oppilailta 2 ‚ā¨, yksi valvoja ilmaiseksi 15 lasta kohden.« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa