2011-11-28 13:04:48

Iris vei voiton Oulussa

30. OULUN KANSAINV√ĄLISEN LASTEN- JA NUORTENELOKUVIEN FESTIVAALIN VOITTAJAELOKUVAT

Lapsituomariston valitsema voittaja on suomalainen Ulrika Bengtsin ohjaama elokuva Iris. Nuortenelokuvien tuomaristo valitsi voittajaksi tanskalaisen Pilviin piirtäjän.
Katso minuun… -palkinto annetaan lyhytelokuva Lumikon ohjaaja Miia Tervolle.
Upouuden ECFA-palkinnon saajaksi kansainvälinen tuomaristo päätti belgialaisen Olivier Ringerin ohjaaman Karkuteillä-elokuvan ja CIFEJ-palkinnon voittajaksi Vibeke Muasyan tanskalaisen elokuvan Siepattu.
POEMin Pikku karhu -palkinto myönnetään Mikael Wahlforssille.

Lapsituomariston kommentti:

‚ÄĚVoittajaelokuvassa oli aito tunnelma. Siin√§ oli selke√§ ja hyv√§ juoni ja kuvauspaikka oli vieh√§tt√§v√§. Elokuvassa oli mahtavia roolisuorituksia ja loistavaa musiikkia. Siin√§ oli monipuolinen tunneskaala. Elokuva oli kokonaisuudessaan toimiva, vaikka siin√§ oli surullisiakin kohtauksia.

Lapsituomaristo valitsi parhaaksi elokuvaksi kotimaisen Ulrika Bengtsin ohjaaman elokuvan Iris. Toiseksi sijoittui hauska kotimainen elokuva Herra Hein√§m√§ki ja Leijonatuuliviiri.‚ÄĚ

Iriksestä on saatavilla myös Koulukinon oppimateriaali.

« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa