2012-03-19 14:22:56

Herra Heinämäki ja Leijonatuuliviiri!

Elokuvan alkutapahtumat sijoittuvat Suomen sodan (1808-1809) aikaan. Maantierosvo Jeppe Antinpoika ryöstää Ruotsin kuninkaan aarteen ja kätkee sen. Pussi jalokiviä jää talon pankon taakse salaiseen piilopaikkaansa odottamaan kahdeksisadaksi vuodeksi.

Kaupunkilaistyttö Aurora, jota myös Arskaksi kutsutaan, saapuu sukuloimaan enonsa, leppoisan maanviljelijän, herra Heinämäen luo. Arskaa ei maalaiselämä miellytä, mutta pian hän tutustuu naapurin poikaan, Jaakkoon.

Jaakon isällä, leipuri Kakelbergilla menee huonosti, sillä hänen talossaan on alkanut kummitella ja leipomisbisneskin on alamäessä. Eräänä iltana Arska yhyttää salaperäisen hiipparin, joka ryntää karkuun leipurin kellarista.

Tutkimukset vievät lapset Suomen sodan aikaisen aarteen ja ihka oikean kummituksen jäljille. Oma osansa arvoituksen selvittämisessä on myös Herra Heinämäen manageroimalla maanmainiolla Lato-orkesterilla.

Oppimateriaali on suunniteltu 1-4 luokkalaisille!
Oppimateriaalin teemoja: Tarinoita historiasta, keksintöjä, johtolankoja, salakirjoitusta, sanaleikkejä!


« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa