2012-03-26 14:20:33

Espoon koulukinoviikot alkavat!

Jo perinteeksi muodostuneet Espoon koulukinoviikot pyörähtävät käyntiin maaliskuun lopulla ja tarjoavat koululaisille joukon upeita, uunituoreita elokuvaelämyksiä ajankohtaisista aiheista. Kevään 2012 teemoja ovat muun muassa seikkailu, kasvutarinat, luonnonsuojelu ja ihmisoikeudet.

Esityksiin on tähän mennessä ilmoittautunut noin 2500 koululaista opettajineen. Paikkoja on kuitenkin vielä vapaana useissa näytöksissä ja myös loppuunmyydyistä näytöksistä voidaan järjestää lisäesityksiä. Esityksiä on kaikille luokka-asteille, mutta painopisteenä ovat 3- ja 8 -luokkalaiset, joiden opetussuunnitelmaan elokuvissakäynti kuuluu espoolaiskoulujen KULPS! -kulttuuri- ja liikuntapolussa.

Viikoilla nähdään elokuvat Sammyn suuri seikkailu, Kätkijät, Iris, Oceans, Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus, Elämä ennen kaikkea, Le Havre ja Apinatytöt. Ohaaja Ulrika Bengts on läsnä Iris-elokuvan näytöksessä Finnkino Omenassa pe 30.3. klo 9.30.

Viikkojen yhteydessä järjestetään Mediakasvatuskeskus Metkan vetämiä työpajoja, joissa käsitellään yhdessä katsottua elokuvaa ja keskustellaan sen herättämistä ajatuksista ja tunteista sekä elokuvakerronnan peruskäsitteistä. Lisäksi pureudutaan kuvakäsikirjoittamiseen ja tehdään omia harjoituksia.

Espoon koulukinoviikot 29.3‚Äď13.4.2012. Elokuvien esityspaikat: Bio Rex Sello (Ratsukatu 3); Finnkino Omena (Piispansilta 11); Kino Tapiola (M√§ntyviita 2); Kannusali (Kannusillankatu 4)

Koulukinoviikot järjestää Espoon kulttuuripalvelut yhteistyössä paikallisten elokuvateattereiden kanssa. Yhteistyökumppaneita ovat myös Koulukino ry, Svenska nu -projekti ja Mediakasvatuskeskus Metka.

Lisätietoja www.espoo.fi/elokuva > Koulukinoviikot Espoossa
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa