2012-08-22 12:49:12

R&A Pulpettikino tulee taas!

Helsinki International Film Festival - Rakkautta & Anarkiaa kutsuu lapset ja nuoret elokuvafestivaalille syyskuussa

Suomen suurin elokuvafestivaali, Helsinki International Film Festival ‚Äď Rakkautta & Anarkiaa, tuttavallisemmin R&A, jatkaa viime vuonna lanseerattua ‚ÄĚR&A Pulpettikino‚ÄĚ -ilmaissarjaa lapsille ja nuorille. Ajalla 24.-26.9.2011 j√§rjestett√§viin n√§yt√∂ksiin ovat syd√§mellisesti tervetulleita p√§iv√§kotilaiset, peruskoululaiset, lukiolaiset ja ammattikoululaiset ohjaajineen ja opettajineen.

R&A Pulpettikinon ohjelmistossa on tuoreita kotimaisia elokuvia kuluneelta vuodelta. Sarja j√§rjestet√§√§n yhteisty√∂ss√§ Kotimaisen elokuvan viikon kanssa, jota juhlitaan my√∂s festivaalin yhteydess√§. Elokuvantekij√§t vierailevat n√§yt√∂ksiss√§ kertomassa ty√∂st√§√§n ja kokemuksistaan teostensa parissa. Pulpettikinon kautta Rakkautta & Anarkiaa sek√§ suomalaisen elokuva-alan tekij√§j√§rjest√∂t haluavat tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuden tutustua l√§hemmin suomalaiseen elokuvaan taidemuotona, n√§hd√§ valtavirrasta poikkeavia teoksia ‚Äď ja tietenkin kokea elokuvafestivaalin hurmaa.

Ohjelmistoon on valikoitu elokuvia eri ikäryhmille.
Vauhdikas musiikkikomedia Risto Räppääjä ja Viileä Venla kertoo ystävyydestä, yksinäisyydestä ja erilaisuuden kohtaamisesta. Television lastenohjelmissa seikkailunsa aloittaneen herra Heinämäen ja Lato-orkesterin seikkailuista kertova koko perheen elokuva Herra Heinämäki ja leijonatuuliviiri rakentuu Suomen sodan aikana kadonneen Ruotsin kuninkaan aarteen ympärille. Episodielokuva Kohta 18 kuvaa otteita viiden nuoren miehen elämästä hetkellä, jolloin 18 on ihan kohta totta aikuiseksi kasvamisen iloineen ja tuskineen.


N√ĄYT√ĖKSET LASIPALATSIN BIO REXISS√Ą (Mannerheimintie 22-24):

Ma 24.9. klo 9-11 Risto Räppääjä ja Viileä Venla (ohj. Mari Rantasila, Suomi 2012, 73 min, S, kieli: suomi, engl. tekstitys)
suositellaan päiväkotilaisille (neljävuotiaista alkaen) ja 1.-4.-luokkalaisille
http://www.koulukino.fi/oppimateriaalit/index.php?id=734

Ke 26.9. Klo 9-11 Herra Heinämäki ja leijonatuuliviiri (ohj. Matti Grönberg, Pekka Karjalainen, Suomi 2011, 94 min, K7, kieli: suomi, engl. tekstitys)
suositellaan 1.-6. -luokkalaisille
http://www.koulukino.fi/oppimateriaalit/?id=784

Ke 26.9. 13.00-15.15 Kohta 18 (ohj. Maarit Lalli, Suomi 2012, 110 min, K12, kieli: suomi ja ruotsi, engl. tekstitys)
suositellaan yläkouluille, lukioille ja ammattikouluille
http://www.koulukino.fi/oppimateriaalit/?id=746

Sisäänpääsy on ilmainen.

ILMOITTAUTUMINEN N√ĄYT√ĖKSIIN AINOASTAAN S√ĄHK√ĖPOSTILLA:
Ilmoittaudu lähettämällä postia osoitteeseen ilmoittautuminen@hiff.fi. Muistathan mainita viestissä:
− n√§yt√∂ksen/n√§yt√∂kset, johon ilmoittaudut
− ryhm√§n koon
− oman nimesi ja yhteystietosi
− p√§iv√§kodin tai oppilaitoksen nimen
Paikkoja on rajatusti. Ilmoittautumisia otetaan vastaan niin pitkään, kun paikkoja riittää.

Tervetuloa festivaalille!

Lisätietoja 25. Rakkautta & Anarkiaa -festivaalista: www.hiff.fi

« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa