2012-12-07 13:40:00

Käräjävuorentie on elokuva yhteisöllisyyden voimasta

Käräjävuorentie” on tarina helsinkiläisestä Samusta, joka saa työkeikan Etelä-Pohjanmaalle haastattelemaan lupaavan muusikon uran jättänyttä Suvi Koskista. Samalla reissulla hän tutustuu isänsä puolen suureen Pohjanmaalla asuvaan sukuun, josta ei ole vanhan välirikon vuoksi tiennyt juuri mitään.

Käräjävuorentie on jotain aivan omalaatuista Suomi-filmin kentällä. Kokonaan talkoohenkiseksi tuotannoksi se on osallistujamäärältään valtava: mukana on yli 200 henkeä. Kaikki sai alkunsa kahden nuoren peruskoulun opettajan hullunrohkeasta hankkeesta koota ihmisiä eri puolilta Suomea yhteisöllisen elokuvanteon ympärille. Visiona kertoa tarina, joka taistelee yksilökeskeiseksi muuttuvaa maailmaa vastaan. Nyt kolme vuotta myöhemmin elokuvalle on omistautunut monia lahjakkaita ammattilaisia, jotka ovat jakaneet osaamistaan yhteiseksi hyväksi.

Käräjävuorentie-tuotanto on tehty kengännauhabudjetilla, ja se on porskuttanut eteenpäin pienillä avustuksilla ja ihmisten hyvällä tahdolla. Käräjävuorentie-elokuvan tekijät haluavat olla esimerkkinä siitä, että jokaisella on mahdollisuus olla aktiivisena toimijana ja toteuttajana, huolimatta omista lähtökohdista ja resursseista.

Oman elokuvan tekemiseen kannustava oppimateriaali on suunniteltu yläkouluihin sekä lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.
 
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa