2013-03-23 11:39:00

Espoon Koulukinoviikot 2-12.4.2013

 Espoon Koulukinoviikot tarjoavat espoolaisille lapsille ja nuorille jälleen runsaan kattauksen kiehtovia ja ajankohtaisia uutuuselokuvia koulupäivän aikana.  Elokuvaesitysten lisäksi tarjolla on myös oheisohjelmaa kuten työpajoja sekä tekijävieraita. Esityksiä on Kino Tapiolassa, Finnkino Omenassa, Bio Rex Sellossa ja Kannusalissa.

Esityksiä on kaikkiaan 26  ja niihin on tähän mennessä ilmoittautunut noin 2 800 oppilasta ja opettajaa.

Vuoden 2013 teemoja ovat lähihistoria, luonto, etiikka, arvot, musiikki, erilaisuus ja ystävyys. Erityisenä painopisteenä on uusi kotimainen elokuva, joista mukana ovat muun muassa Ella ja kaverit, Jäälohikäärme, Metsän tarina, Miss Farkku-Suomi (kuvassa) ja Salpa. Ulkomaisista elokuvista nähdään mm. Nicostratos-pelikaani, Moonrise Kingdom ja  Rautarouva.

Suosituimmaksi elokuvaksi on kysynnän perusteella noussut uusi kotimainen lastenelokuva Ella ja kaverit, josta on järjestetty jo useita ylimääräisiä näytöksiä. Timo Parvelan rakastettuihin lastenkirjoihin pohjaava vauhdikas elokuva on kuvattu osittain Espoon keskuksessa.  Koululaiset saavat näytöksissä ainutlaatuisen tilaisuuden tavata myös elokuvantekijöitä, sillä lähes kaikkiin Ella-esityksiin on tulossa vieraaksi elokuvan ohjaaja Taneli Mustonen sekä elokuvan lapsinäyttelijöitä.

 Myös yläkoululaisille suunnatun Miss Farkku-Suomi -elokuvan näytöksissä nähdään elokuvan tähtiä: esitysten jälkeen paikalla on Pikeä näyttelevä Sanni Kurkisuo tai päähenkilö Väldeä esittävä Mikko Neuvonen. Salpa-elokuvan esityksessä vierailee ohjaaja Zagros Manuchar ja pääosan esittäjä Elis Lindfors.

Jäälohikäärme ja Miss Farkku-Suomi -elokuvista on oppilaille tarjolla myös Mediakasvatuskeskus Metkan vetämiä purkupajoja. Työpajassa keskustellaan nähdystä elokuvasta ja tehdään siihen liittyviä harjoituksia.

Koulukinoviikkojen koko ohjelma löytyy osoitteesta www.espoo.fi/elokuva. Vaikka moni näytös on jo loppuunmyyty vapaitakin paikkoja löytyy vielä  ja myös lisänäytöksiä voidaan järjestää kysynnän mukaan.

Espoon koulukinoviikot järjestää Espoon kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä paikallisten elokuvateattereiden kanssa. Koulukinoviikkoja on järjestetty Espoossa vuodesta 2004 lähtien.

************************************* 
Lisätietoja : Kulttuurituottaja Auli Jaatinen, puh. +358-9-81657515 / +358-50-5356119, e-mail: auli.jaatinen@espoo.fi
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa