2013-04-08 16:42:00

Animatricks-festivaali tarjoaa animaatioelämyksiä Helsingissä 19.-21.4.2013

Animatricks-festivaali esittää uuden animaatioelokuvan huippuja Suomesta ja ulkomailta 19.–21. huhtikuuta jo 12. kerran. Animatricksin keskiössä on elokuvan kokeilulaboratoriona toimiva ja animaatioilmaisua uudistava lyhytanimaatio. Festivaali tarjoaa elämyksiä koko perheelle.

LASTEN JA NUORTEN TEKEMIÄ ANIMAATIOITA

Lasten ja nuorten näytöksessä nähdään mainio kattaus 10–25-vuotiaiden tekemiä animaatioita. Tekijät ovat itse ideoineet ja toteuttaneet oman tarinansa, joista ei puutu mielikuvitusta, vauhtia ja hauskoja oivalluksia. Vai miltä kuulostavat MUTANTTIFISU, LIHAKIISTA JA GOZILLAN VÄLIPALA? Animaatiot on tehty Lasten ja nuorten kulttuuritalo Vernissassa Vantaalla.

ANIMA LAB – VUOROVAIKUTTEISIA MEDIATEOKSIA

Animatricks esittelee aivan uudenlaisen näyttelyn, Anima Labin, jossa lapset pääsevät tutustumaan animaation, kuvien ja äänien maailmaan kokeilemisen ja kokemisen kautta. Tässä näyttelyssä esineisiin saa koskea! Anima Lab koostuu vuorovaikutteisista mediateoksista, jotka heräävät eloon kurkistamalla, hyppelemällä, läpsyttelemällä ja klikkaamalla.

CAMILLE'S DIODRAMA johdattaa lapset Van Goghin maalausten maailmaan ja lapset pääsevät luomaan omia taideteoksiaan. BLA BLA -teoksessa lapsi tutustuu erilaisiin tapoihin kommunikoida. MAKEY MAKEY -teoksessa pelejä ohjaillaan itse rakennetuilla ohjaimilla, joiden rakentamiseen voi käyttää vaikkapa banaaneja ja omenoita.

VUOROVAIKUTTEISESSA RUUTUHYPPELYSSÄ äänet ja kuvat reagoivat lapsen hyppyihin. LILLIPUTTI-teoksessa kurkistellaan pienen miehen elämään mustassa laatikossa, ja 3D-PRINTTERIT tulostavat kolmiulotteisia hahmoja muutamissa minuuteissa. IPAD-ANIMAATIOPAJASSA tehdään nukkeanimaatiota uuden median avulla. Sopii myös lapsenmielisille!

Näyttely on tuotettu yhteistyössä Aalto-yliopiston Media Labin ja Fablabin sekä Jimm's -verkkokaupan, Vernissan ja amsterdamilaisen CineKid-festivaalin kanssa.

Suomen ainoa animaatioon keskittyvä elokuvafestivaali Animatricks järjestetään 19.–21.4.2013 Bio Rexissä (Lasipalatsi, Mannerheimintie 22–24, Helsinki). Tutustu ohjelmistoon ja osta liput ennakkoon:

www.animatricks.net

 

LASTEN NÄYTÖKSET la 20.4. klo 13.30 ja su 21.4. klo 12. K3.

ANIMA LAB Bio Rexin aulassa festivaalin ajan 19.-21.4.  klo 12–20.

Anima Labiin on vapaa pääsy.

 

Festivaalin muut teemakokonaisuudet ovat KUUBA, UUDET KOTIMAISET ja KANSAINVÄLISET HUIPUT.

 

Lisätiedot:

Tiedottaja Maija Iltanen

tiedotus(a)animatricks.net / 040 470 9055
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa