2013-05-23 09:24:00

Dokumentti Tapperin taiteilijaperheestä sukeltaa kulttuuri- ja paikallishistoriaan

Tämän kosken lapset on dokumentti saarijärveläisestä Tapperin taiteilijaperheestä, jonka jokaisesta neljästä pojasta tuli merkittäviä suomalaisia taiteilijoita: Markosta ja Harrista kirjailijoita, Kainista kuvanveistäjä ja Yrjöstä lavastaja. Elokuvassa käydään läpi kodin ja vanhempien merkitystä taiteilijuuden syntymiseen sekä perheen suurta rakkautta ja arvostusta luontoa kohtaan.

Rannassa oleva koski oli heidän elämänsä selkäranka. Kun 1950-luvun lopulla kosken olemassolo kävi uhatuksi voimayhtiön toimesta, alkoi uusi vaihe Tapperien  elämässä, jota kutsuttiin "Koskisodaksi". Tappereista tuli yllättäen merkittäviä ympäristöarvojen puolestapuhujia ja luonnonsuojelun edelläkävijöitä. Dokumentti tutkiskelee myös Tapperin veljesten  kiistatonta vaikutusta useilla kulttuurin eri aloilla.

Runsaasti toiminnallisia tehtäviä sisältävä oppimateriaali käsittelee muun muassa paikallisidentiteettiä ja oman tyylin ja tarinan löytämistä.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa