2013-09-27 10:06:00

Pystyssä herättää ajattelemaan pikavippejä ja elämänhallintaa

Pystyssä on rankka rikosdraama kahdesta velkaantuneesta naisesta, jotka yrittävät maksaa takaisin – toinen prostituutiolla, toinen väkivallalla.

Elli opiskelee biologiaa yliopistolla, juhlii ystäviensä kanssa ja harrastaa yhdenillanjuttuja. Vaikka Elli tekee töitä siivoojana, ei raha riitä edes vuokraan. Sattuman kautta Elli huomaa, että yhden illan jutuilla voi tienata, ja hän tottuu nopeasti uuteen elämäänsä maksullisena naisena.

Iiris joutuu hyvittämään omia velkojaan rikollisjengissä, uhkaillen velkaantuneita väkivaltaisesti pomonsa puolesta. Iiris on sulautunut hyvin työkavereidensa äijämäiseen maailmaan, mutta ihastuminen työkaveri Andreihin pakottaa Iiriksen paljastamaan naisellisempia puolia itsestään.

Samaan aikaan Andrei tutustuu yöelämässä viehkeään Elliin ja he päättävät yhdessä paeta entistä elämää. Myös Iiriksellä on suunnitelma aloittaa alusta, mutta itseaiheutetusta helvetistä on vaikea päästä pois.

Yhteistyössä Takuu-Säätiön kanssa tuotettu oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa