2013-11-07 13:22:00

Kotimaisen elokuvan tietopankki Elonet uudistui

Elonet-tietokanta kuvittaa pitkän kotimaisen elokuvan historiaa entistä monipuolisemmin. Valokuvien, julisteiden ja esseiden ohella sivusto tarjoaa kokonaisia elokuvia, harvinaisia dokumentteja, trailereita ja valikoituja klippejä. Sivuston elokuvahistoriallisen tiedon peruskalliona toimii 12-osainen Suomen kansallisfilmografia -kirjasarja (1989-2005).    

Sivuston ulkoasu ja hakutoiminto ovat uudistuneet. Uutta sisältöä antavat myös SKF-kirjasarjan esseet, joiden hengessä Elonet jatkaa elokuvahistorian tutkimusta yhteistyössä kotimaisen elokuvan tekijöiden, tutkijoiden ja harrastajien kanssa. Uudistuneen nettipalvelun ennennäkemätöntä antia ovat Puolustusvoimain katsaukset vuosilta 1940-1944: nähtävillä ovat kaikki talvi- ja jatkosodan uutisfilmit eli kaikkiaan 98 filmiä. Sota-ajan dokumentteja taustoitetaan lisäksi sivuston muilla 1940-luvun aineistoilla esseistä trailereihin ja yksittäisiin elokuviin.

Elonet on paitsi Suomen kansallisfilmografian verkkojulkaisu, myös elävä ikkuna KAVA:n kokoelmiin ja digitointityöhön. Elonetiin on siirtynyt myös aiemmin KAVA:n kotisivuilla sijainnut elokuvaperinteen keruuseen keskittynyt osio, jonka kautta etsitään johtolankoja elokuvahistoriamme arvoituksiksi jääneisiin henkilöihin ja kuvauspaikkoihin. Yleisön apua kaivataan! 

Tutustu sivustoon osoitteessa www.elonet.fi.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa