2013-11-14 13:06:00

Mediakasvatus.nyt 2013: taide mediataitojen kehittymisen tukena

Mediakasvatusseura ry on järjestänyt vuodesta 2006 Mediakasvatus.nyt-seminaaria, joka kerää mediakasvatuksesta kiinnostuneita yhteen keskustelemaan ajankohtaisista teemoista. Tänä vuonna järjestö tuottaa " Taide mediataitojen kehittymisen tukena" -teemaisen seminaarin yhteistyössä nykytaiteen museo Kiasman, Valokuvataiteen museon, Mediakulttuuriyhdistys m-cultin, Koulukinon, AV-arkin ja Kuvataideopettajat ry:n sekä stadi.TV:n kanssa 27.11.2013. Helsingissä.

Seminaarissa keskitytään erityisesti käytännön työmenetelmiin, joita pedagogit ja muut lasten ja nuorten kanssa työskentelevät voivat käyttää osana taide- ja mediakasvatustyötä. Seminaari on suunnattu kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille, nuorisotyötä tekeville sekä muille lasten ja nuorten mediakulttuurista kiinnostuneille.

Tapahtuman keynote-luennon tarjoaa amerikkalainen taidekasvatuksen ja visuaalisen lukutaidon tutkijatohtori Kevin Tavin, joka työskentelee Aalto-yliopiston taiteen laitoksella. Hänen luentonsa Art, visual culture, and media education: Promises, problems, and possibilities syventää käsitystä lasten ja nuorten ympärillä alati muuttuvasta visuaalisesta kulttuurista ja visuaalisen lukutaidon haasteista. Suomalaista nykytutkimusta edustaa vastikään väitellyt FT Mari Pienimäki, jonka luennon teemana on Valokuvien kriittinen tulkitseminen medialukutaitona.

Toiminnallisia hands-on-työpajoja vetävät Kiasman, Valokuvataiteen museon, Koulukinon ja Mediakulttuuriyhdistys m-cultin edustajat. Tarjolla on myös laaja valikoima tietoiskuja käynnissä olevista taide- ja mediakasvatushankkeista. Tapahtuman päätteeksi kuullaan tekijänoikeuksien reunaehtoihin pureutuva paneeli. Lisäksi mediataiteilija Markus Renvall rakentaa Kiasmaan vuorovaikutteisen AV-tekniikka hyödyntävän installaation, johon on mahdollista tutustua päivän aikana. Renvall on tunnettu Medialeikki-konseptistaan, jota hän kehittänyt jo vuosien ajan opetusalan ammattilaisten kanssa. 

Kiasma tarjoaa osallistujille ilmaisen sisäänpääsyn näyttelyihin tapahtuman aikana ja sen jälkeen. Kiasma on auki klo 20.30 saakka. www.kiasma.fi

Valokuvataiteen museon näyttelyihin on seminaaripäivänä osallistujille vapaa pääsy. Näyttelyt ovat keskiviikkoisin auki 20.00 asti. www.valokuvataiteenmuseo.fi

Mediakasvatus.nyt-seminaarin ohjelma ja linkki ilmoittautumiseen löytyvät Mediakasvatusseuran sivuilta. Ilmoittautuminen on mahdollista 20.11. asti.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa