2013-11-14 13:41:00

Lotta ja kuukiven salaisuus on värikäs mielikuvitusmatka

Meren rannalla, pienessä Keksijäkylässä on rauhallinen kesäyö. Kaikki sen asukkaat ovat jo nukkumassa. Tai ainakin melkein kaikki, sillä pari outoa, huppupäistä olentoa hiipii ympäri kylää etsimässä jotakin. Keksijäkylän Lotta havahtuu unestaan ja huomaa olennot, jotka juuri livahtavat pois hänen huoneestaan. Utelias Lotta kurkistaa ikkunasta nähdäkseen keitä olennot ovat ja mihin ne menevät. Hän kiiruhtaa uteliaana heidän jälkeensä ja ehtii juuri paikalle, kun nämä yrittävät viedä Klaus-sedän nukkumakiven.

Myöhemmin selviää, että Klaus-sedän nukkumakivi on tuliainen eräältä sedän nuoruudenaikaiselta seikkailuretkeltä ja että hänen seikkailukavereillaan, Fredillä ja Villellä, on myös tuliaiskivet tältä samalta retkeltä. Lotta saa houkuteltua Klaus-sedän lähtemään seikkailuretkelle selvittämään näiden mystisten kivien arvoitusta. Pian selviää, että heidän kintereillään on muitakin kivistä kiinnostuneita. Kenelle kivet oikeasti kuuluvat? Miten kivet kuuluvat yhteen? Kuka mahtaa löytää ne ensimmäiseksi?

Koulukinon oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu esikoululaisille ja alkuopetukseen. Materiaalin teemoja ovat muun muassa seikkailu, optimismi, itseluottamus, uudet näkökulmat, kekseliäisyys ja mielikuvitus.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa