2013-12-09 15:02:00

Kotimaisen animaation nettikirjasto on avattu!

Suomen ainoa animaatioon keskittyvä elokuvafestivaali Animatricks on julkaissut monipuolisen suomalaisen animaation nettikokoelman osana verkkopalveluaan. Animatricks Aitta ja sen englanninkielinen versio Animatricks Screen tarjoavat liki 70 elokuvan verran uuden lyhytanimaation parhaimmistoa. 

Animatricks Aitan tavoite on edistää kotimaisen lyhytanimaation saatavuutta. Animatricks helpottaa laadukkaiden elokuvien löytymistä kokoamalla niitä yhdelle sivustolle. Samalla sivusto juhlistaa 100 vuotta 2014 täyttävää kotimaista animaatiota.

Aitan nettikirjastossa on tällä hetkellä Animatricks-festivaalilla 2009–2013 Uudet kotimaiset -sarjassa esitettyjä lyhytanimaatioita. Näinä vuosina sarjassa on esitetty yhteensä 99 animaatioelokuvaa, joista nettikirjastossa on mukana 68. Kategorian elokuvat valitaan vuosittain avoimen kilpailun kautta.

Sivustolle on koottu tietoja elokuvista sekä linkit videojulkaisupalvelimiin, joissa elokuvat katsotaan. Hakutoiminnon avulla elokuvia voi etsiä esim. ohjaajan, tekniikan tai tuottajan mukaan. Kansainvälistä yleisöä palvelee Aitta-sivuston englanninkielinen versio Animatricks Screen.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa