2014-02-03 15:20:00

Ekopolis-dokumentin ensi-illassa keskustelutilaisuus ekologisesta kaupunkisuunnittelusta

Kiinan kaupungit räjähtävät - kestääkö maailma? Tuotantoyhtiö Illume Oy järjestää torstaina 6.2. klo 13.00 elokuvateatteri Orionissa (Eerikinkatu 15, 00100 Helsinki ) Ekopolis-dokumenttielokuvan Suomen ensi-illan ja keskustelutilaisuuden ekologisesta kaupunkisuunnittelusta. Aiheesta keskustelemassa ovat tekniikan tohtori ja poliitikko Eero Paloheimo, Alpo Tani Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastosta sekä tekniikan tohtori Pirita Mikkanen. Keskustelua johtaa Helsingin Sanomien entinen Kiinan-kirjeenvaihtaja Petteri Tuohinen. Elokuvantekijät ovat myös paikalla tavattavissa tilaisuuden jälkeen. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Dokumenttielokuva Ekopolis esitetään YLE TV1:n dokumenttiprojektissa maanantaina 10.2. klo 21.30 ja uusintana lauantaina 15.2. klo 13.20. Elokuva sai maailman ensi-iltansa marraskuussa 2013 maailman arvostetuimmalla dokumenttielokuvafestivaalilla, International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA), jossa elokuva oli kansainvälisessä kilpailusarjassa. Elokuvan on ohjannut Anna-Karin Grönroos.

Synopsis: Kun miljardi kiinalaista muuttaa kaupunkiin, maapallon tila muuttuu pysyvästi. Suomalainen professori Eero Paloheimo ja kiinalainen liikemies Zhang Yue aikovat pelastaa maailman keksimällä kaupungin uudestaan. Heidän utopiansa ovat hyvin erilaiset: Zhang aikoo rakentaa maailman korkeimman ja ekologisimman pilvenpiirtäjän maailmanennätysvauhdilla. Paloheimo on suunnitellut ainutlaatuisen puhtaan teknologian laboratoriokaupungin, jonka rakentaminen Pekingin ulkopuolella sijaitsevaan laaksoon joutuu vastatuuleen. Onko urbaanin ihmisen tulevaisuus Kiinan kirsikkalaaksoissa vai kurkottamassa taivaisiin?

Elokuvan verkkosivut

 
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa