2014-02-25 14:04:00

Sademetsän tarina on lumoava luontoelokuva

Henkeäsalpaava Sademetsän tarina näyttää miten sademetsä syntyy – mikäli ihminen ymmärtää jättää luonnon rauhaan. Katsoja näkee elokuvan aikana, miten jokseenkin 700 vuotiaana täyteen kukoistukseen yltävä primäärisademetsä syntyy ja kehittyy miltei satametristen jättiläisten hallitsemaksi jylhäksi, elämää kuhisevaksi viidakoksi.

Sademetsän tarina on kuvattu Amazonin latvoilla Perun viidakoissa sekä Kongo-joen viidakoissa Gabonissa käyttäen uusimpia kameratekniikoita ja yhdistäen mukaan tehosteita. Olisi mahdotonta istua sademetsän laidalla ihailemassa viidakon syntyä 700 vuoden ajan, mutta elokuva tiivistää meille vuosisadat puolitoistatuntiseen.

Elokuvan pääosassa on itse sademetsä. Maan pinnalla vallitsee hämärä. Auringon valo ei läpäise lehväkerroksia, joten sademetsä ei ole läpipääsemätön tiheikkö. Hallen mukaan primäärisademetsässä voisi ajella vaikka polkupyörällä, koska aluskasvillisuutta ei juuri ole. Elämä kihisee orkideamattojen koristamissa riippuvissa puutarhoissa ylhäällä latvustoissa, mihin aurinko pääsee paistamaan täydellä teholla. Sademetsän pohjalla taistelu energiasta on niin kovaa, että jokaisesta putoavasta lehdestä käydään alituista kamppailua. (Lähde: Cinema Mondo)

Koulukinon oppimateriaali sisältää biologian, maantiedon ja ympäristöopin tehtäviä: se sisältää omat osuutensa sekä alakouluille että yläkouluille.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa