2014-03-03 10:59:00

Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi

Veijaritarina kertoo satavuotiaasta Allan Karlssonista, joka karkaa syntymäpäivänään vanhainkodista, jossa valmistaudutaan juuri juhlimaan päivänsankaria. Allanin elämään sadan vuoden aikana on mahtunut kaikenlaisia tapahtumia eri maissa ja maanosissa. Allan ei ole ainoastaan seurannut maailmanhistorian tapahtumia vaan on omalta osaltaan vaikuttanut historian käännekohtiin enemmän tai vähemmän. Eipä ihme, että elämä tavallisessa ruotsalaisessa vanhainkodissa voi tuntua hieman tylsältä ja suorastaan pitkästyttävältä. Allan siis katoaa vanhainkodista ja aloittaa seikkailun johon mahtuu uusia ystäviä, eläimiä, rakkautta ja tietysti rosvoja ja poliiseja.

Ruotsalaisen Jonas Jonassonin vuonna 2009 ilmestynyt kirja Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi on yksi Ruotsin eniten myytyjä kirjoja 2000-luvulla. Kirja on käännetty kymmenille eri kielelle ja sitä on myyty yli kolme ja puoli miljoonaa kappaletta.

Ruotsissa elokuvan tekijäkaarti koostuu osittain samoista tekijöistä kuin suosittu ruotsalainen televisiosarja Solsidan. Ohjauksesta on vastannut Felix Herngren joka on yksi Solsidanin päänäyttelijöistä, käsikirjoittajista ja tuottajista.

Koulukinon oppimateriaali on suunnattu yläkouluun, lukioon ja ammatillisiin oppilaitoksiin. Materiaalissa pohditaan hyvän elämän ja hyvän vanhuuden käsitteitä, vaihtoehtoista historiaa ja huumoria.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa