2008-02-25 16:08:00

HÄRÖN ”NÄKYMÄTÖN ELINA” VOITTI KRISTALLIKARHUN BERLIINISSÄ


Klaus Härön ohjaama ”Näkymätön Elina” elokuva voitti Berliinin kansainvälisen elokuvafestivaalin lasten- ja nuortenelokuvasarjan pääpalkinnon ”Kristallikarhun”. Palkinnonsaajan valitsi 11 henkinen lasten jury. Elokuvalle myönnettiin myös kansainvälisen lastenelokuvan ammattilaisista koostuvan juryn erikoispalkinto.
Ensimmäistä kertaa suomalainen lastenelokuva palkitaan näin merkittävällä kansainvälisellä palkinnolla.
”Näkymätön Elina” - elokuvan tapahtumat sijoittuvat Tornionjokilaaksoon 1950-luvulle ja kertovat pienen Elinan konfliktista opettajattarensa kanssa. Tämä ei hyväksy sitä, että Elina käyttää koulussa omaa äidinkieltään, suomea.
Pääosissa ovat 9-vuotias Natalie Minnevik sekä ankaraa opettajatarta esittävä Ingmar Bergmanin luottonäyttelijä Bibi Andersson. Äidin roolissa nähdään Venla palkittu Marjaana Maijala.
”Näkymätön Elina” on Klaus Härön esikoisohjaus. Elokuvan on kuvannut Jarkko T. Laine ja musiikin on säveltänyt Tuomas Kantelinen.


Elokuva perustuu Kerstin Johansson i Backen samannimiseen romaaniin, joka ilmestyi suomeksi viime syksynä Otavan kustantamana.


”Näkymätön Elina” on tuotettu yhteistyössä suomalaisen Kinoproduction Oy:n/Claes Olsson ja ruotsalaisen Filmlance Int.AB:n/Anders Landström kanssa.


Elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 7. maaliskuuta. Elokuvaa levittää Finnkino Oy.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa