2014-03-26 15:26:00

Superbroidi kertoo kiusaamisesta ja erilaisuudesta lämmintä elämäniloa unohtamatta

10-vuotiaan Antonin elämä on välillä rasittavaa. Hänellä on autistinen isoveli, Buller, joka tarvitsee paljon apua, jopa koulumatkalla tien ylittämisessä täytyy Antonin auttaa häntä. Kyllästynyt pikkuveli ei toivo mitään muuta niin hartaasti kuin tavallista, normaalia isoveljeä, joka pelaisi hänen kanssaan ja puolustaisi koulun kiusaajajengiltä, joka vainoaa häntä päivittäin koulun pihalla.

Poikien yksinhuoltajaäiti, Anja, haaveilee ‘normaalista’ perhe-elämästä. Hän toivoo myös Buller-poikansa paranemista ja luottaa tiibetiläiseen terveysteehen autismin parantajana. Buller haluaa vain, että Anton olisi onnellinen ja tyytyväinen. Hän piirtelee kuvia Antonille lukemattomista, kutsuvasti kimmeltävistä taivaan tähdistä ja avaruudesta.

Eräänä päivänä Anton on koulun kanssa retkellä ja hän huomaa savuavan, tulikuuman multakasan. Myöhemmin illalla hän katselee Bullerin avaruusaiheisia piirroksia ja huomaa niistä muodostuvan palapelin, joka kuvaa meteoriitin putoamista maahan. Anton palaa tutkimaan uudelleen multakasaa ja löytääkin sieltä meteoriitin, jonka hän vie kotiin myös Bullerin ihmeteltäväksi. Salaperäinen meteoriitti sisältää outoja voimia, joiden vaikutuksesta Buller muuttuu yllättäen superveljeksi.

Superbroidi kuvaa veljesten suhdetta ja arkielämää lämpimästi ja se sisältää paljon toivoa, rohkeutta ja humoristista elämäniloa.

Koulukinon oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu 3.-6.-luokkalaisille. Elokuvaa voi tilata koululaisnäytäntöihin sekä digikopiona että dvd-versiona:

Kinoscreen Illusion

kinoscreen@jippii.fi

puh. 040 8610 488
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa