2014-05-11 12:37:00

Presidentintekijät-dokumentti vie katsojan vaalien kulisseihin

Sauli Niinistön nousu puolivallattomasta poikamiesministeristä eduskunnan huolehtivaksi puhemieheksi ja lopulta presidentiksi on tarina, jonka jokainen politiikkaa seuraava tuntee. Mutta mitä tapahtui Niinistön vuoden 2012 presidentinvaalikampanjan kulisseissa?

Ohjaaja Tuukka Temosella on ollut avoin pääsy kampanjaväen kokoontumisiin. Kamerat ovat tallentaneet kampanjan tiukan ja suorasanaisen suunnittelun, huolen, keskinäisen kireyden, epäonnistumisen aiheuttaman pelon ja lopulta voiton tuoman riemun. Presidentintekijät on kurkistus kampanjan asiallisen kuoren alle. Verhon takaa paljastuu hermojen kiristymistä, kiroilua ja ehdokkaan tiukkaa arvostelua. Katsoja huomaa kysyvänsä, ketä lopulta nostetaan ja mihin? Mikä on tärkeintä: politiikka, brändi, yhteinen etu vai puolueen menestys?

Kulisseissa kuhisee, kun pitkän linjan poliitikosta leivotaan koko kansan presidenttiä. Lopputuloksena on dokumenttielokuva, jonka julkaisun päähenkilöt yrittivät lopulta estää. Totuus kun ei välttämättä ole pelkkää imagonkiillotetta.

Koulukinon oppimateriaali käsittelee mm. presidentti-instituutiota, vaalikäytäntöjä ja poliittista brändäystä. Materiaali on suunnattu lukiolaisille.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa