2014-09-17 09:31:00

Raikas Kesäkaverit tutkii aikuistumista, tyttömeininkiä ja selfie-kulttuuria

Kesäkaverit on elokuva kolmesta noin 25-vuotiaasta nuoresta naisesta, jotka viettävät hellekesää yhdessä. Iiris ja Karoliina ovat parhaat ystävät, jotka pestautuvat kahvilaan töihin Hankoon. Iiris on tullut kesäksi Suomeen Espanjasta, ja hänellä on jo ostettuna paluulippu valmiiksi syksyä varten. Karoliinan molemmat gradut alkavat olla kohta valmiina, ja hän suunnittelee väitöskirjan kirjoittamista. Kahvilassa tytöt tutustuvat tarjoilijakollegaan Eevaan, ja ystävykset aloittavat yhdessä ’tyttökesän’, johon kuuluu juhlimista, rakastumista, tulevaisuuden pohdintaa ja ystävyyttä.

Koulukinon oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja toisen asteen oppilaitoksiin. Materiaali johdattaa analysoimaan selfie-kulttuuria, naiskuvaa ja tyttöyttä sekä naisvetoista viihdettä: chick lit -kirjallisuutta ja chick flick -elokuvia. 
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa