2015-02-03 11:36:00

Kaikki kuvaa ‚Äďelokuvakilpailu 2015

Kuva: Arttu Haglund

Kaikki kuvaa on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen hanke: suoraan lapsille ja nuorille suunnattu suomalainen elokuvakasvatussivusto, jossa hauskat veijarit Emppu ja Patse opettavat elokuvantekoa oivaltavasti. Tavallisesti mediakasvatusmateriaalia tehdään kirjallisena kasvattajille, jolloin sen hyödyntämiseen riittää resursseja lähinnä asutuskeskuksissa. Kaikki kuvaa –sivuston idea on päinvastainen: se toimii netissä, ilmainen materiaali on elokuvaa jo sinänsä ja sivusto täysin vapaasti lasten itsensä käytettävissä joka puolella Suomea. Sivusto toimii mainiosti myös opettajien työn tukena ja se onkin otettu kiittäen vastaan kouluissa. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman ja tuotantoyhtiö Amazementin toteuttaman sivuston www.kaikkikuvaa.fi avulla kuka tahansa pystyy tekemään oman leffan alusta loppuun vaikka kännykällä.

 8-15 –vuotiaille tarkoitettu valtakunnallinen Kaikki kuvaa –kilpailu järjestetään yhdessä Yleisradion kanssa suurempana kuin koskaan. Lapsilla ja nuorilla on kaksi kuukautta aikaa tehdä oma elokuva. Leffa voi olla fiktio, dokkari, musavideo, harrastevideo tai animaatio. Kunkin sarjan kolme parasta pääsevät finaaliin. Finalistit ja kaikki animaatiosarjan elokuvat esitetään televisiossa YLE TV2:ssa ja Yle Areenassa. Voittajat valikoi arvovaltainen raati: fiktioita arvioivat elokuvaohjaaja Johanna Vuoksenmaa ja Me Rosvolat -elokuvan lapsinäyttelijä Ilona Huhta, dokumentteja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dokumenttielokuvan professori, elokuvaohjaaja Susanna Helke. Harrastevideot laittaa paremmuusjärjestykseen viisinkertainen hiihdon olympiamitalisti Aino-Kaisa Saarinen ja musavideosarjasta päättää 16-vuotias pop-artisti Tuuli, jonka seuraavalle sinkulle sarjan voittajat pääsevät tekemään virallisen musavideon! Kaikissa sarjoissa finalisteille on luvassa yhteistyökumppaneiden huikeat palkinnot. Kisan kohokohta on toukokuun alussa järjestettävä Kaikki kuvaa –gaala, Oscar-henkinen televisiolähetys, johon kutsutaan finalistileffojen tekijät ja palkitaan parhaat.

Kilpailu käynnistyy ja leffojen tekeminen saa alkaa 2.2.2015. Elokuvien tulee olla perillä 25.3.2015. Tämän jälkeen järjestetään esikarsinta ja valitaan finalistielokuvat. Finalistit julkaistaan 6.4.2015 Kaikki kuvaa -sivustolla ja Yle Areenassa. Samalla alkaa yleisöäänestys. Äänestys päättyy 20.4.2015.

Kilpailun pääyhteistyökumppanina toimii Hengitysliitto, joka on sponsoroinut kilpailuun oman ”Haista home!” –sarjan. Homekoulut ovat olleet paljon esillä mediassa, mutta lasten näkökulmaa ei ole vielä kuultu. Nyt se saadaan selville – elokuvien muodossa. Parhaalle Haista home -elokuvalle on luvassa palkintona 500 €.

Tiedustelut:

Arttu Haglund
tuottaja, Kaikki kuvaa
Tuotantoyhtiö Amazement
arttu.haglund@amazement.fi
050 536 9279

Jyrki Laaksonen
tuottaja, Yle Lapset ja Nuoret
Yleisradio
jyrki.laaksonen@yle.fi
040 541 4662
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa