2015-02-16 11:01:00

¬ī71 avaa Pohjois-Irlannin konfliktia

Yann Demangen ohjaama ´71 on kertomus nuoresta brittisotilaasta Gary Hookista (Jack O´Connel), jonka yksikkö lähetetään levottomuuksien riivaamaan Pohjois-Irlantiin vuonna 1971. Mellakan keskellä Hook pahoinpidellään ja hän joutuu eroon yksiköstään. Tästä alkaa armoton selviämistaistelu sotatilaan ajautuneessa Belfastissa, jossa kehenkään ei voi luottaa.

Tiivistunnelmainen 71´ hyödyntää kerronnassaan toimintaelokuvan keinoja. Näyttävät takaa-ajot ja räjähdykset eivät kuitenkaan ole elokuvassa pääosassa, vaan palvelevat Pohjois-Irlannin lähihistorian kipukohtia purkavaa tarinaa. Elokuva kuvaa Pohjois-Irlannin syvälle juurtunutta konfliktia hämmentyneen ja eksyneen päähenkilönsä kautta: Ystävää ja vihollista on lähes mahdotonta erottaa toisestaan, eivätkä viattomimmatkaan ole turvassa.

Lukioihin ja toisen asteen oppilaitoksiin suunnattu oppimateriaali sisältää muun muassa laajan tietopaketin Pohjois-Irlannin konfliktista.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa