2015-09-29 08:25:00

Koulujen elokuvaviikko starttaa ensi viikolla

Koulujen elokuvaviikko on uusi toiminnallinen viikko, joka tuo elokuvakasvatuksen koululuokkaan. Elokuvaviikon osa-alueet ja tehtävät on rakennettu uuden opetussuunnitelman oppimistavoitteiden mukaisesti. Elokuva-aiheinen teemaviikko myös edistää elokuvan saamista osaksi koulujen opetussuunnitelmaa, kuntien kulttuuriopetussuunnitelmia ja kulttuuripolkuja.

Elokuvaviikon sisältö on yhdistettävissä moniin eri oppiaineisiin ja oppimateriaalit ovat kaikkien vapaasti käytettävissä. Elokuvaviikon sisältö on suunniteltu 3. ja 8.-luokille. Koulujen elokuvaviikkoa vietetään ensimmäistä kertaa Oulun, Hämeenlinnan ja Vantaan pilottikouluissa 5.-9.10.2015 ja tapahtumapaikkana on pääosin oma koululuokka.

Koulujen elokuvaviikko on Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema hanke. Hankkeen aikana rakennetaan ja pilotoidaan elokuvaviikon malli, joka pyritään valtakunnallistamaan tulevina vuosina kaikkiin Suomen ala- ja yläkouluihin.

Elokuvaviikon vastuuorganisaatio on Oulun kaupungin Kulttuuritalo Valveen elokuvakoulu. Tapahtuman suunnittelussa ovat keskeisesti olleet mukana yhteistyökumppanit Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI), Koulukino ry, Lastenkulttuurikeskusten verkosto, Hämeenlinnan Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX ja Vantaan kaupungin Lasten Taidetalo Pessi.

 
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa