2015-10-21 12:38:00

Suosikkianimaatio Inside Out sukeltaa mielen sopukoihin ja opettaa tunnetaitoja

Oletko koskaan katsonut toista ihmistä ja miettinyt, mitä hänen mielessään oikein liikkuu? Disney-Pixarin uusi animaatioelokuva “Inside Out - mielen sopukoissa” ottaa asiasta selvää.

Päämajassa - eli 11-vuotiaan Riley-tytön aivojen komentokeskuksessa - viisi tunnetta paiskii töitä urakalla. Viisikkoa johtaa Ilo, jonka tehtävä on varmistaa, että Riley tuntisi itsensä onnelliseksi. Pelko vastaa turvallisuudesta, Kiukku pitää huolta oikeudenmukaisuudesta ja Inho estää myrkytykset - niin fyysisesti kuin sosiaalisesti. Suru ei ole ihan varma, mikä hänen tehtävänsä oikein on, eikä sitä suoraan sanoen tiedä kukaan muukaan.

Kun Rileyn perhe muuttaa uuteen, pelottavaan kaupunkiin, tunteet päättävät ottaa asiat käsittelyyn auttaakseen tytön läpi vaikean muutosvaiheen. Mutta kun Ilo ja Suru tempautuvat vahingossa syvälle Rileyn mielen syövereihin - ja vievät joitain ydinmuistoja mennessään - Pelko, Kiukku ja Inho ottavat vastahakoisesti ohjat. Ilon ja Surun tulee vaeltaa halki tuntemattomien seutujen - pitkäaikaismuistin, mielikuvitusmaan, abstraktin ajattelun ja unituotannon - yrittäessään epätoivoisesti päästä takaisin päämajaan ja Rileyn luo.

Oppimateriaali keskittyy psykologiaan eli ihmisen mielen rakentumiseen, tunteisiin ja muistiin. Teemoja ovat myös tunteiden säätely, tunnetaidot, arjen taidot, vuorovaikutus ja viestintä ja oppimaan oppimisen taidot. Materiaalin tehtävät ovat kirjoitus- ja pohdintatehtäviä sekä toiminnallisia tehtäviä. Oppimateriaalista löytyvät omat tehtäväosionsa 3.-6. luokille sekä lukioihin ja toisen asteen oppilaitoksiin. Lisäksi oppimateriaali tarjoaa taustatietoa opettajalle.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa