2015-11-27 13:28:00

Draamadokumentti Valkoisen raivon keskiössä on koulukiusaamisen traumaattisuus

Valkoinen raivo on kertomus Laurista, joka suunnitteli ja valmistautui tekemään massamurhia. Lauri haki kuitenkin apua, eikä toteuttanut "fantasioitaan". Myöhemmin hänestä tuli ihmismielen aggression ja väkivaltaisen käyttäytymisen akateeminen tutkija ja arvostettu tieteellinen asiantuntija, minkä kautta hän on perehtynyt massamurhiin peilaten myös omia kokemuksiaan niihin. Tältä pohjalta Lauri on luonut teorian "valkoisesta raivosta". Laurin mukaan on olemassa useita ihmisiä, jotka ovat koulukiusaamisen ja lapsuudessa koetun trauman yhdistelmän seurauksena täynnä "valkoista raivoa", mikä voi äärimmillään johtaa kouluampumisiin ja muihin väkivaltaisiin tekoihin.

Suomen Mielenterveysseuran ja Koulukinon laatiman oppimateriaalin avulla Valkoinen raivo -elokuvaa voidaan käsitellä mielenterveyden ylläpitämisen ja vahvistamisen näkökulmasta. Aineisto tarjoaa tehtäviä neljästä teemasta: koulukiusaamisesta, tunteista, turvaverkosta ja selviytymisen keinoista. Opetusaineistoa suositellaan käytettäväksi heti elokuvan katsomisen jälkeen ja mieluusti yhteistyössä koulun oppilashuollon ammattilaisen kanssa.

Oppimateriaali on suunnattu erityisesti 9. -luokkalaisille, lukioon ja toiselle asteelle.

Suositukset:
-  Käsittelyn ohjaajaksi voi kysyä oppilashuollon edustajaa.
-  Ohjaajan olisi hyvä katsoa elokuva etukäteen.
-  Käsittelyn on tärkeää tapahtua välittömästi elokuvan katsomisen jälkeen.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa