2003-05-08 16:28:25

FILMIHILLO on purkissa 1.1.2004

FILMIHILLO -
Lasten- ja nuortenelokuvan teemavuosi 2004

Teemavuonna otetaan koko audiovisuaalinen kulttuuri tärkeäksi osaksi lasten ja nuorten arkielämän kokemuksia. Arvioidaan audiovisuaalisen kulttuurin vaikutuksia lasten kokemusmaailmaan ja kulttuuriperinnön tuntemukseen sekä lasten kehitykseen.

Teemavuosi tarjoaa audiovisuaalisen alan ammattilaisille, opettajille ja muille lasten parissa työskenteleville eväät parantaa omaa elokuvan ja muun liikkuvan kuvan tuntemustaan ja mahdollisuuksia kehittää ammattitaitoaan.

Filmihillo-nimellä avataan elokuussa 2003 nettisivut, joille kerätään koko ajan päivittyvää tapahtumakalenteria.

Kouluille tarjotaan mahdollisuus olla mukana Filmihillovuodessa, ottamalla elokuva- ja mediakasvatus vuonna 2004 opetuksen painopisteeksi. Yksittäiset koulut voivat järjestää elokuvissakäynnistä tai omasta mediakasvatusprojektista filmihillotapahtuman, joka koulun niin halutessa kirjataan nettisivujen tapahtumiin.

Teemavuosi on opetusministeriön yhteistyöhanke ja sen koordinoinnista vastaa Koulukinoyhdistys.

Teemavuoden tapahtumat ovat vielä suunnitteluvaiheessa. Koulukinon toimistosta voi kysyä lisää ja tulla mukaan järjestämään hillopurkkeja riviin.

Tiedusteluihin vastaavat:
projektisihteeri Anna-Liisa Puura-Castrén (0400-459 871) tai toiminnanjohtaja Outi Freese (0400-746 862).

Koulukinon toimiston numero on 09 - 622 55 20.

Sähköpostit:
anna-liisa.puura-castren@koulukino.net
outi.freese@koulukino.net« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa